Een vakantie vol verwondering? Die beleef je zo.

Vlaanderen Vakantieland 28 februari 2023

De mooiste vakanties zitten vol van verhalen. Wie zich durft ingraven in de geschiedenis en de schoonheid van wat Vlaanderen te bieden heeft, vindt een vakantie boordevol verwondering. Plekken die je mond doen openvallen van verbazing, hier zijn ze!

Interactief radioactief

Wie dacht dat radioactief afval en de Kempen niet te matchen waren, heeft het mis. In Tabloo in Dessel leer je er alles over. De interactieve tentoonstelling Expoo vertelt je waar radioactief afval vandaan komt en naartoe gaat, welke uitdagingen dat met zich meebrengt en waarvoor nucleair onderzoek heel nuttig kan zijn. Genoeg stof tot nadenken! Uitwaaien kan op het panoramische dak of tijdens de lusvormige bergingswandeling.

Een interactieve tentoonstelling Expoo van Tabloo in Dessel - © Studio VIsion

Door het uitzicht van het panoramische dak word je helemaal omver geblazen tot in één van de wonderlijke nabijgelegen logies. Vind hier verblijfplaatsen die in weer en wind klaarstaan om jou te ontvangen.

Adembenemend landschap

De Wijers is een uniek vijverlandschap in Midden-Limburg. Hier wordt al eeuwenlang vis gekweekt, wat het gebied z’n typisch uiterlijk geeft. In Zonhoven zie je de viskwekers nog aan het werk. Hier val je niet alleen van de ene verbazing in de andere, maar ook in slaap in de bedden van één van de onvoorstelbare logies. De beste overnachtingen in de buurt vind je hier.

Vijverlandschap De Wijers in Midden-Limbug - © Visit Limburg

Dat ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk intussen faam maakte als één van de populaire toeristische trekpleisters, wist je misschien al. Maar ken je ook de andere hotspots van het gebied? Vlak aan de rustgevende vijvers vind je de B&B Alury in Heusden-Zolder. Na een dag vol verbazing, plons je in het zwembad voor een verkwikkende duik.

Voor nog meer adembenemende landschappen moet je bij Abdij van Herkenrode zijn. Met een 100ha grote oase van rust weet dit natuurdomein jou te verwonderen. Deze abdij was ooit de rijkste vrouwenabdij van de Nederlanden. In het belevingscentrum kom je alles te weten over deze historische plek. Blijf zeker ook even stilstaan in Het Stille Uitzicht, een kunstwerk van Hans Op de Beeck.

Over uitzichten gesproken; vakantiehuis ‘t Klein Keuvelhof in Knokke-Heist is de ideale uitvalsbasis om natuur, zee en strand te verkennen. Gelegen in een schilderachtig gebied weet de vakantiewoning unieke, weidse poldergezichten te bieden.

Verwonderd en overdonderd in Afrika

Het AfricaMuseum in Tervuren staat wereldwijd bekend als één van de mooiste en meest indrukwekkende Afrikamusea. Het museumgebouw mag dan een koloniaal verleden hebben, het vernieuwde museum dompelt je onder in het hedendaagse ontvoogde Afrika. Maak kennis met oude en nieuwe tradities, het verleden, heden en de toekomst van het continent. Zo ontdek je er vijf thematentoonstellingen opgebouwd rond Centraal-Afrika.

Drie%20volwassenen%20staan%20voor%20een%20opgezette%20olifant%20in%20het%20africamuseum%20in%20Tervuren
AfricaMuseum in Tervuren © Lander Loeckx voor Toerisme Vlaams-Brabant

Na een leerrijke dag in het museum is het tijd om de druivenstreek te verkennen vanuit je luxueuze kamer. B&B PARK 7 is gevestigd in het privékasteelpark van een grafelijke familie in Huldenberg.

Hoogachtende vergezichten

Bewonderen, dat kan ook in de hoogte. Beter gezegd; vanop 22 meter hoog. Kijk via de uitkijktoren Niemandsland op -of moeten we zeggen neer- naar het mooie panoramische zicht op het grensgebied. De toren symboliseert de verbondenheid tussen Zeeuws-Vlaanderen en het Waasland. Het uitzichtpunt kan je vlakbij het waterwingebied van Sint Jansteen en Stekene vinden.

Uitkijktoren Niemandsland - © SDB voor Toerisme Oost-Vlaanderen

Het Waasland heeft ongetwijfeld nog meer verwondering voor jou in petto. Vind logies in de buurt om het maximale uit deze ervaring te halen. De meest fascinerende logies van het Waasland vind je hier.

Ook de Westhoek geeft je veel kansen om de grenzen vanuit de hoogte te verkennen. Binnen het project ‘Horizon 2025’ worden 25 nieuwe uitkijkpunten gecreëerd. Zowat de helft is ondertussen al geopend. Klimmen langs de vredesbeiaard met 58 klokken, dat doe je bij de Sint-Niklaaskerk Mesen. Genieten van een 360° panoramisch uitzicht? Daarvoor moet je bij de Sint-Niklaastoren Veurne of de Vredesmolen Houthulst zijn. In de Onze-Lieve-Vrouwekerk beleef je dan weer hoog en droog het brede perspectief van Zonnebeke. Zoek je naar een toren met een geschiedenis? Dan is de Mouttoren St.-Joris in Reningelst iets voor jou.

Horizon 2025 - Sint-Niklaaskerk Mesen

Nog niet klaar om de groene vergezichten achter je te laten? In B&B In ‘T Groen, gelegen in het poëziedorp Watou, kan je verder genieten van de groene oase. De B&B is gevestigd in een landelijke omgeving met uitzicht op de hopvelden en het Heuvelland. Ideaal om verwonderd uit te rusten dus!

 

algemeen-2-bijzonder-310x360_fb6d8365d913c1c609fe1db5c8e89012.jpg

Voor elke stemming een bestemming!

Er staat een heel aanbod hotels, B&B’s, vakantiewoningen en campings in Vlaanderen voor je klaar.

 

Headerbeeld: ©Piet De Kersgieter