Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Zalig fietsen met zicht op zee

Zalig fietsen met zicht op zee

Je laadt je batterijen helemaal op aan zee. Een fietstocht met zicht op het water doet wonderen voor je gemoed. Dankzij het jodium in de lucht krijg je een gezonde boost.

Scheep in voor een leuke fietstocht met zicht op zee. De fietstocht komt uit de gratis pocket tien fietslussen met zeezicht. De lussen doen telkens een andere kustgemeente aan. Je ontdekt onderweg de unieke troeven van de gemeente, de vele bezienswaardigheden en vooral de tips voor lekkere adresjes.

Je kan je route ook zelf samenstellen via de knooppunten van het fietsnetwerk Kust. Wie niet over een eigen fiets beschikt, kan er één huren bij de één van de 72 (!) fietsverhuurders aan zee.

Unesco werelderfgoed

De route vanuit Nieuwpoort doet voor een stuk het oorlogsverleden aan waar honderd jaar geleden zwaar slag werd geleverd. De tocht verloopt rustig via polderdorpen als Booitshoeke en Wulpen. In Koksijde moet er geklommen worden naar het hoogste punt aan De Kust met de Hoge Blekker (33 meter). Daarna is het volop genieten van zee en strand tussen Koksijde-Bad en Nieuwpoort-Bad. In Oostduinkerke-Bad kan je de garnaalvissers op hun Brabantse Trekpaarden aan het werk zien. Dit levend werelderfgoed werd erkend door Unesco.

De laatste twee kilometer volgt de route de IJzer-monding naar Nieuwpoort. Soms kan je hier zeehondjes zien rusten in de zon.

Even praktisch

Je start best aan bezoekerscentrum Westfront in Nieuwpoort, ter hoogte van de kruising Sluizen met de Brugse Steenweg. Boven op het koning Albert I-monument aan de Ganzenpoot heb je een prachtig uitzicht.

Volg knooppunten 70 – 8 – 7 – 57 – 89 – 90 – 20 – 6 – 98 – 66 – 58 – 62 – 65 – 74 – 88 – 96 – 64 – 82 – 67 – 8 – 70 (34 km)

De route is vooral een ontspannende tocht die zowel het oorlogs- als het visserijverleden van deze kustregio flink in de verf zet.

In de polders rond Nieuwpoort kom je helemaal tot rust.

kom helemaal tot rust