Stijlvol uitwaaien in Oostende

Gezien op tv

Laura en actrice Maïmouna Badjie gaan twee dagen cultureel op tour in Oostende.

Vlaanderen Vakantieland 21 oktober 2023

Met de elektrische bakfiets bezoeken Laura en Maïmouna de Internationale Fotobiënnale. De tentoonstelling leidt je langs 23 locaties met het werk van maar liefst 32 fotografen. In de namiddag staat er nog meer kunst en cultuur op het programma want ze trekken naar het James Ensorhuis. De voormalige woonst van de Oostendenaar is vandaag een belevingscentrum waar zijn schilderijen tot leven worden gewekt.

Overnachten doen Laura en Maïmouna in de luxueuze cabines van Les Cabanes d’Ostende. Daar bakken ze ’s avonds zelfgemaakte pizza met groenten uit de pluktuin. De volgende dag moeten ze vroeg uit de veren, maar aan motivatie is er geen gebrek. Samen met NorthSeaChef Michiel Rabaey van restaurant Storm gaan ze krabbetjes, wieren, mosselen en oesters rapen. Nadien maken ze die zelf op het strand klaar. Als afsluiter wil Laura Maïmouna verrassen met een initiatie wingfoilen, maar dat valt letterlijk en figuurlijk in het water.

Laura en Maïmouna op weekend in Oostende - Aflevering 19

Ook een weekendje Oostende?

In hartje Oostende en vlakbij de jachthaven staat het charmante Maison Nausikaa. Een gerenoveerd burgerhuis van waaruit je strandwandelingen kan maken, pootje baden, een fietstocht doen of de stad ontdekken. Geniet nadien van een aperitief op het gezellige terras. Of logeer in het centraal gelegen Hotel Mercure. Een logies met comfortabele kamers en een uitgebreid ontbijtbuffet. Liever iets rustiger? Overnacht dan in B&B Aura Maris. Dit vakantiehuis in Bredene is het ideale startpunt voor heel wat wandelingen en fietstochten.

Bekijk al onze logies aan de kust >