Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Vlooybergtoren Tielt-winge
Alle artikels

Vlooybergtoren in vroegere glorie hersteld

De prachtige Vlooybergtoren in Tielt-Winge kreeg de laatste jaren pas zijn welverdiende faam wanneer de serie Callboys met Matteo Simoni op de Vlaamse televisie verscheen. De zwevende trap uit roestvrij Cortenstaal kreeg het vorige zomer hard te verduren. Vandalisme zorgde ervoor dat de toren enkele maanden niet te betreden was, maar amper 6 maanden later is hij volledig hersteld.

Panorama van het Hageland

Deze lente geniet je weer van het adembenemende zicht bovenaan de roestkleurige trap. De toren zelf is zo’n 11 m hoog en staat ook nog eens op één van de hoogstgelegen locaties van het Hageland. Een prachtig uitzicht verzekerd! Bij helder weer kan je vanop de toren in het westen de koeltorens van Electrabel zien in Vilvoorde en de schachten van de Limburgse koolmijnen in het oosten.

Wandel in de omgeving

In Tielt-Winge vul je je uitstap naar de Vlooybergtoren gemakkelijk aan met een van de fijne activiteiten in de buurt. Wandel door het Walenbos, een jong natuurreservaat van 500 hectaren, of kruip in de huid van een echte ‘koereur’ en fiets langs de Hagelandse Eddy Merckxroute. Het startpunt vind je aan wielercafé Boerenhof aan de kerk van Meensel.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in