Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
serre
Alle artikels

Tussen de serres van de Druivenstreek

Heerlijk dik en zoet, met een fijn donslaagje. De Vlaams-Brabantse tafeldruif is een heerlijke specialiteit. Het resultaat van het vakmanschap van de serristen van de Vlaams-Brabantse Druivenstreek. En dat is een bezoekje meer dan waard.

Toen hovenier Felix Sohie in 1865 zijn eerste druivenserres bouwde in zijn thuisdorp Hoeilaart, vielen zijn streekgenoten massaal voor de zoete smaak van de sappige tafeldruif. De teelt boomde en Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren werden echte ‘glazen dorpen’. De tafeldruif is vandaag nog steeds een delicieus topproduct.

Dru!f, huis van de tafeldruif

Je bezoek aan de Druivenstreek start in het Bezoekerscentrum Dru!f in hartje Overijse. Interactief, kindvriendelijk en leerrijk, en vol culturele, toeristische en gastronomische tips. Alle informatie bij de hand? Dan kan je de streek verkennen.

Wandelen tussen de serres

En dat doe je te voet. Het wandelnetwerk Zuid-Dijleland verbindt 300 kilometer van de mooiste wandelwegen in de vallei van de Dijle, van Overijse en Tervuren tot Leuven. Onze suggestie? De Serristenwandeling leidt je langs knappe serristenvilla’s en authentieke serres. Tijdens het druivenseizoen kan je hier en daar een kijkje nemen als de serrist aan het werk is.

De Druiven Fietsroute

Vertrek aan bezoekerscentrum Dru!f voor een tocht op het Fietsnetwerk Vlaams-Brabant. Langs serres en uitgestrekte velden, door holle wegen en de statige dreven van het Zoniënwoud. Hou even halt aan het Kasteel van Huldenberg. In de muurserre van de baron teelde Felix Sohie zijn eerste tafeldruiven.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in