Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
serre

Tussen de serres van de Druivenstreek

Heerlijk dik en zoet, met een fijn donslaagje. De Vlaams-Brabantse tafeldruif is een heerlijke specialiteit. Het resultaat van het vakmanschap van de serristen van de Vlaams-Brabantse Druivenstreek. En dat is een bezoekje meer dan waard.

Toen hovenier Felix Sohie in 1865 zijn eerste druivenserres bouwde in zijn thuisdorp Hoeilaart, vielen zijn streekgenoten massaal voor de zoete smaak van de sappige tafeldruif. De teelt boomde en Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren werden echte ‘glazen dorpen’. De tafeldruif is vandaag nog steeds een delicieus topproduct.

Dru!f, huis van de tafeldruif
Je bezoek aan de Druivenstreek start in het Bezoekerscentrum Dru!f in hartje Overijse. Interactief, kindvriendelijk en leerrijk, en vol culturele, toeristische en gastronomische tips. Alle informatie bij de hand? Dan kan je de streek verkennen.

Wandelen tussen de serres
En dat doe je te voet. Het wandelnetwerk Zuid-Dijleland verbindt 300 kilometer van de mooiste wandelwegen in de vallei van de Dijle, van Overijse en Tervuren tot Leuven. Onze suggestie? De Serristenwandeling leidt je langs knappe serristenvilla’s en authentieke serres. Tijdens het druivenseizoen kan je hier en daar een kijkje nemen als de serrist aan het werk is.

De Druiven Fietsroute
Vertrek aan bezoekerscentrum Dru!f voor een tocht op het Fietsnetwerk Vlaams-Brabant. Langs serres en uitgestrekte velden, door holle wegen en de statige dreven van het Zoniënwoud. Hou even halt aan het Kasteel van Huldenberg. In de muurserre van de baron teelde Felix Sohie zijn eerste tafeldruiven.

Blijf een nachtje logeren tussen de druivenranken en serres. 

Logies tussen de druiven