Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
banner
Alle artikels

Op bezoek bij Gallo-Romeinen en neanderthalers

Ga op reis naar het verre verleden van Limburg. Naar de tijd waarin Ambiorix de plak zwaaide tussen Maas en Rijn. En nog verder terug in de tijd, naar de Kelten en zelfs naar de jachtgebieden van de neanderthalers. Een boeiende geschiedenistrip!

Thuis bij de neanderthalers

Klaar voor een reis naar lang, heel lang geleden? Toen de neanderthalers nog ronddwaalden door de streek? Zo’n 133.000 jaar geleden sloegen ze hun jachtkampen op in wat vandaag Veldwezelt is. Nu vormt hun jachtgebied de enige beschermde archeologische site van Vlaanderen. Ga eens op bezoek bij onze oude net-niet-soortgenoot en maak kennis met de bewoners van toen: de wolharige neushoorn, de bizon en de mammoet.

Kostbaarheden van de Kelten

Met een sprong in de tijd kom je bij de Kelten, zo’n 450 jaar voor Christus. In Wijshagen legden opgravingen in 1984 heel bijzondere grafheuvels bloot, vol kostbaarheden in ijzer, brons en zelfs goud. De 26 stapstenen van archeologisch park De Rieten vertellen hun verhaal.

De glorietijd van de Gallo-Romeinen

Ambiorix kijkt stoer en fier uit over zijn Tongeren. Zijn tijd komt tot leven in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Hier sta je oog in oog met een Romeins soldaat en bewonder je meer dan 2000 objecten van lang tot heel lang geleden. Een fascinerende reis.

Wist je dat de Romeinse stadsomwalling in Tongeren er nog staat? Voor een groot deel toch. De muur was geen verdedigingsmuur, maar een statussymbool voor de trotse stad. Net buiten het centrum vind je de restanten van enkele tumuli of Romeinse grafvelden. Even verder, in Gingelom, liggen niet minder dan 6 grafheuvels als mysterieuze relikwieën uit het verleden.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in