Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Alle artikels

Het Zwin Natuurpark verrast keer op keer

De Zwinregio strekt zich uit over een groot stuk van de oostkust en zijn polders. Een klein stuk daarvan is het Zwin Natuur Park. Het bezoekerscentrum is de ideale vertrekplaats voor een heerlijke wandeling op het gelijknamige wandelnetwerk.

In het natuurpark van het Zwin is er altijd bedrijvigheid.  Honderden vogels zijn op de Zwinvlakte de hele tijd in de weer. Ze vliegen af en aan, net als op een luchthaven. In het park vind je ook een tof blotevoetenpad. Het Huttenparcours brengt je heel dicht bij de natuur. Het bezoekerscentrum is de ideale vertrekplaats voor een verkenning van het wandelnetwerk. Op het meest oostelijke punt van de Kust heb je een prachtig zicht op zee en het drukke verkeer van de Westerschelde. In de Zwinduinen- en bosjes ervaar je pas echt de rust van de Oostkust. Af en toe trek je door weiden waar grazers in alle rust het gras kort houden. Wie zich lid maakt van de WWF rangerclub geniet van verschillende voordelen in het Zwin Natuur Park. Deze zomer kan je in het Zwin terecht voor een mooie fototentoonstelling, meer info op de website van het Zwin.

*Zwinwandeling: 6 – 7 – 11 – 12 – 13 – 14 – 4 – 17 – 2 – 5 – 16 – 15 – 9 – 8- 7 – 6 (9,5 km)

*Start en parking: Bezoekerscentrum Zwin Natuur Park, Graaf Léon Lippensdreef 8, Knokke-Heist (5 euro)

*Schaf je zeker een wandelnetwerkkaart van het Zwin aan.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in