Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
pauzeknop fietsen
Alle artikels

Druk op de pauzeknop in de Kempen

Waar kan je met de fiets verdwijnen in het landschap, ver weg van de drukte van elke dag? Ontsnappen in het groen en de batterijen opladen, terwijl je geniet van een prachtige streek met eeuwenoude kastelen en abdijen? En nadien op een terrasje nagenieten? In de Kempen natuurlijk, met deze vier bijzondere fietslussen.

1. Rondom de abdij van Postel
Als je door de bossen de norbertijnenabdij van Postel bereikt, kom je helemaal tot rust. De paters maken hier zelf hun kaas en telen medicinale kruiden. Te koop in het winkeltje, net als het Postelbier. Langs meren en kanalen fiets je tot aan de 37 meter hoge Sas 4-Toren. Met een verbluffend panorama als je op de top bent en een ravotspeeltuin voor de kinderen.Kies uit een noordelijke lus (30 km), een zuidelijke lus (27 km), of combineer ze tot een lus van 56 km.

2. Pallieteren langs de Nete
Pallieteren? Dat is genieten op z’n Liers. Deze nieuwe fietslus gidst je door het land van Felix Timmermans’ populairste romanfiguur en fulltime levensgenieter. Je verkent Lier, de stad met haar Zimmertoren, belfort en begijnhof. En dan duik je de mooiste Netelandschappen in aan de oevers van de Grote Nete, Kleine Nete en de Nete, richting het mooiste en stilste dorp van Vlaanderen: Gestel. Volg de oostelijke lus (37 km), westelijke lus (13,5 km) of het basistraject (50 km).

3. Kastelenroute
Om de drukte van de stad Antwerpen te ontvluchten, bouwden rijke kooplui sierlijke lusthoven en ‘huysen van playsantie’ in de bosrijke Kempen. Vandaag zijn deze kasteeldomeinen prachtige park- en bosgebieden, zoals Provinciaal Groendomein Vrieselhof, Domein Vordenstein en het Peerdsbos. De blikvangers van de Kastelenroute (45 km).

4. Conscienceroute
Waarom hield Hendrik Conscience zoveel van de Kempen? Na deze fietstocht door de stilte van de natuur snap je dat helemaal. Je ontdekt prachtige plekjes zoals het Boshuisje in Zoersel, het Provinciaal Groendomein Vrieselhof in Ranst en het Fort van Oelegem. Een route van 34 km, in te korten tot 18 of 16 km.

Meer fietsen in Limburg?

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in