Flirten met de grens in de Antwerpse Kempen

Gezien op tv
Vlaanderen Vakantieland 25 april 2023

Jelle Mels neemt actrice Lynn Van den Broeck mee op verkenning naar de Antwerpse Kempen. Op een enclavewandeling, en met elk been in een ander land, verkennen ze de grenzen van gemeentes Baarle-Hertog en Baarle-Nassau. Ze maken ook een ritje met de e-chopper, waarna ze halt houden aan een schakelhuisje van de Dodendraad uit de Eerste Wereldoorlog.

Na een welverdiende pauze met smakelijk hoeve-ijs van schapenboerderij Het Vaneleke, kruipen ze de lakens in van de Knuscabin in Lille. Daar genieten ze van een goede nachtrust en van inkopen van versmarkt Van Eccelpoel. Er staat namelijk een sportieve uitdaging op de agenda: een oriëntatieloop in de Herentalse bossen. Het weekend sluiten ze af met een picknick aan de oever van de Nete.
 

247d2431-e33b-11ed-91d7-02b7b76bf47f.jpg
Jelle en Lynn Van Den Broeck verkennen de Antwerpse Kempen - Aflevering: 5

 

Zelf op pad in de Antwerpse Kempen?

Boek enkele nachten in het Pacific Hotel en ontdek de enclavegemeente Baarle-Hertog-Nassau vanuit dit familiale hotel mét openluchtzwembad. Of gebruik de fietsvriendelijke B&B Bouwelhoeve ‘t Schuur als uitvalsbasis voor al je ontdekkingen in de streek. Liever wat meer op jezelf? Ga overnachten in de Drieshoeve en geniet van een gezellige vakantiewoning met zicht op koeien en privéwellness in de tuin.

Bekijk alle logies in de regio >