Gezien de verstrenging van de maatregelen op 27/10, zijn een aantal tips op deze site momenteel niet toegankelijk.  Informeer je goed vooraf, en hou rekening met de maatregelen.
Kaart Zonhoven met hotspots
Alle artikels

Zonhoven: groener dan groen

Bij het één programma Iedereen beroemd, vonden ze dat de Zonhovense “Wijven” een eigen Wikipedia pagina verdiende. Er is nog zoveel meer te ontdekken in de buurt. Een uitstap naar Zonhoven is dan ook een echte aanrader.

'Pagina niet gevonden' - Aflevering 11

Zonhoven: groener dan groen

Bij het één programma Iedereen beroemd, vonden ze dat de Zonhovense “Wijven” een eigen Wikipedia pagina verdiende. Er is nog zoveel meer te ontdekken in de buurt. Een uitstap naar Zonhoven is dan ook een echte aanrader.

Ontdek in de buurt

Groen, groen en nog eens groen

Ruim 40% van de oppervlakte van Zonhoven (1) heeft een groen statuut. Naast de Wijvenheide, telt de gemeente nog zes andere reservaten: de Teut, Platwijers, Terdonk, Kolveren, Slangebeekbron en de Ballewijer. Je vind hier bijna alle in Vlaanderen voorkomende biotopen, ideaal voor wie van variatie houdt. Met zoveel prachtige natuur is het geen verrassing dat wandelaars, fietsers en mountainbikers een paar dagen zoet zijn in dit gebied.

Springlevende prehistorie

De Holsteen (2) is een van de reusachtige grillige stenen die verscholen liggen tussen het Zonhovense struikgewas. Prehistorische boeren zouden ze gebruikt hebben als polijststeen. In de buurt werden tal van opgravingen gedaan. Je leert er alles over in de permanente tentoonstelling (3) in het gemeentehuis.

Uitkijken over het water

De streek telt maar liefst 1.175 vijvers. De viskweek groeide van een religieus geïnspireerde ambacht uit tot een belangrijke economische sector. Je leert er alles over tijdens een geleid bezoek aan een zoetwaterviskwekerij (4). Bewaar je graag het overzicht, dan mag je zeker de 15 meter hoge uitkijktoren (5) niet missen.

Ontspannen overnachten in de buurt

B&B Emily’s Place (6) ligt in het hart van De Wijers en is een perfecte uitvalsbasis om de streek te verkennen. Op zoek naar een stukje authentiek Italië in Limburg? Dat kan in B&B Casa Roman (7). Helemaal Zen wordt je in Wellness Hasselt B&B (8). Vakantiewoning Eikenen (9) beschikt over twee ruime appartementen voor 4 tot 6 personen.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in