postel abdijkaas
Alle artikels

Welk lekkers hebben de Kempense abdijen in petto?

Ze weten wel wat lekker is, de paters van de Kempen. Een schuimende Tongerlo smaakt heerlijk bij een stukje echte abdijkaas uit Postel. Volg de Abdijenroute met de auto van abdij naar abdij en kom thuis met een mand vol lekkere abdijproducten. Of fiets de Trappistenroute in en om Westmalle.

Kaas en brood uit de Postelabdij

De abdij van Postel is een van de laatste abdijen met nog een eigen kaasmakerij. Een aloude traditie van de norbertijnen die ze hier in Postel graag koesteren. De harde abdijkaas is een klassieker, maar ook de halfharde kruidenkazen zijn heerlijk. Stap de abdijwinkel binnen voor een proevertje. Vergeet je Postelbrood niet voor bij de kaas.

Kruiden en zalfjes

Snuister in het abdijwinkeltje van Postel tussen de zalfjes, siropen en crèmes. Allemaal gemaakt met kruiden uit de abdijtuin op een heel milieuvriendelijke manier. Ginseng is de specialiteit.

Wereldberoemd: trappist Westmalle

Westmalle hoeven we in ons bierlandje niet meer voor te stellen. Het wereldberoemde bier wordt naar aloude traditie door de paters van de trappistenabdij van Westmalle gebrouwen. Al sinds 1836. De donkere dubbel en de blonde tripel zijn begrippen, maar wist je dat de monniken ook een lichtere variant brouwen, de Extra? Alleen te drinken aan de eettafel van de monniken en hun gasten.

Haal je fiets van stal en volg de Trappistenroute van de abdij van Westmalle naar het trappistinnenklooster van Brecht, 44 of 30 km lang. En natuurlijk las je een terrasje onderweg in om met een smakelijke Westmalle energie op te doen.

’s Werelds beste bier

De Duitsers dronken eerst alle vaten leeg en namen dan de koperen brouwketels van de abdij van Tongerlo in beslag. Sinds WOI brouwen de norbertijnen er geen bier meer, maar het recept leeft voort. En hoe: Tongerlo Lux werd op de World Beer Awards verkozen tot World’s Best Beer 2014.

Tip: download de Abdijenroute (105 kilometer) voor een kennismaking met de Kempen en haar abdijen.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in