Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Sven Nys Cycling Center

Volg Thibau als je kan!

De Balenberg is de achter- en speeltuin van Thibau Nys. Net als zijn vader kent hij er elk hoekje. Jouw ideale gids om samen met hem elk tof plekje te ontdekken met het ontdekkingspakket voor het hele gezin. Tenminste, als je hem kan volgen.

Thibau daagt je uit

Haal je spelpakket aan de balie van het Sven Nys Cycling Center en volg Thibau over de Balenberg. Op twaalf plaatsen in en rond het bezoekerscentrum daagt hij je uit. Geraak jij verder dan Thibau door de zandbak gefietst? Hoe ziet jouw eigen wielertrui eruit? Wie blijft het langst op de wiebelende evenwichtsbalk staan? Geraak jij over het stenenpad zonder de grond te raken? Zo zijn er twaalf toffe opdrachten af te werken, telkens verschillend voor kinderen jonger en ouder dan 7 jaar.

Uitdaging volbracht? Geniet dan na in Eetcafé Velo op de bovenste verdieping van het Belevingscentrum. Van hieruit kijk je uit over het cyclocrossparcours en de streek. Met een goedgevulde kinderkaart.

De fiets op

En nu je weet wat het Sven Nys Cycling Center allemaal te bieden heeft voor jong en oud, wacht je het echte werk. Zin om het veldritparcours van de Grote Prijs Sven Nys uit te proberen? Of de pumptrack? Het MTB-parcours? Huur een fiets en waag je eraan. Voor de allerkleinsten staan er gratis loopfietsjes klaar.

Fiets er op los en boek een nachtje voor jou en je fiets bij de Balenberg!

Logies in de buurt