Er zijn nog heel wat plekken in Vlaanderen waar je van vakantie kan genieten. Ontdek hier hoe onze uitbaters de maatregelen handhaven.
Fietsen door heel Vlaanderen
Alle artikels

Fietsen door heel Vlaanderen

Droom je ervan met de fiets op reis te gaan, maar wil je niet met kilo’s bagage rondtrappen? In Vlaanderen kan je de verschillende provincies ontdekken vanop je stalen ros, zonder zakken! De gastvrije logies zorgen ervoor dat je bagage veilig aankomt op je volgende slaapplaats. Wij sommen alvast de leukste fietsroutes en logeerplekken voor je op.

Limburg Fietsparadijs

Met de gratis fietsapp ‘Limburg Fietsparadijs’ heb je meer dan 40 uitgestippelde routes op zak. Je hoeft enkel door de prachtige foto’s op de app te scrollen en jouw favoriete landschap uit te kiezen. Zelfs tussen de velden zonder wifi laat de app je niet in de steek. Onderweg kom je tal van logies tegen met bagageservice. Dat geeft je de vrijheid om jouw fietsvakantie zelf uit te stippelen. B&B Huize Briers, gelegen in het hartje van Bilzen, is er zo eentje. In dit historisch pand slaap je in de vroegere paardenstallen van een dokterswoning. Die stallen zijn omgetoverd tot twee luxekamers die uitgeven op de tuin. In Kortessem verblijf je met een grotere groep in vakantiewoning De Vliergeit. Maar liefst 10 personen kunnen overnachten in de uiterst stijlvolle vakantiewoning vol kunst en vintagemeubels. Keuze genoeg aan fietsvriendelijke logies in Limburg!

Van smokkelverhalen tot poëzie

Fietsen langs de boeiende geschiedenis van het rijke smokkelverleden? Daarvoor moet je in de Kempen zijn. De nieuwe Smokkelaarsroute is zo’n 45 km lang, maar je kan ook kiezen voor het verkorte traject van 33 km. Een prima uitvalsbasis tijdens je tocht zijn deze twee gastvrije logies: B&B Het Schalks Genot in Poppel en B&B Egelantier in Arendonk.  Zij zorgen voor een aangename overnachting en jouw bagage. Ook de Emile Verhaerenroute is de moeite voor fietsfanaten. Die route gidst je langs Sint-Amands, het geboortedorp van de bekende dichter, maar ook andere pittoreske plekken zoals Mariekerke, Weert, Buitenland en Bornem passeren de revue. Midden in het centrum van Bornem kom je op adem bij het charmante hotel ’t Land van Bornem. Bij B&B De Vromishoeve kan je dan weer terecht voor een deugddoende overnachting in rustieke stijl. Beide logies bieden een bagageservice voor fietsers op doorreis. 

Trappen door het Meetjesland

In het Meetjesland worden fervente fietsers verwend! Met de Minerva fietsroute trap je vier dagen door deze prachtige streek in Oost-Vlaanderen. De fietskooppuntenkaart leidt je langs  blauwgroene kreken, uitgestrekte polders en kronkelende bospaden. B&B De Zwamhoeve en B&B Lomolen bieden je een welverdiende nachtrust tijdens je vierdaagse tocht. Zij verwennen je met een uitgebreid ontbijt met streekproducten, lunchpakketten voor onderweg en een smakelijk avondmaal. Zelfs elektrische fietsen kan je er verkrijgen. Opgelet: dit mooie arrangement kan je enkel boeken voor een midweek! De sympathieke gastheren zorgen er ook voor dat je bagage goed aankomt bij de andere B&B. Zo kan jij zonder zorgen fietsen door het groene landschap. 

Op fietsreis langs het Brugse Ommeland

Ook in het Brugse Ommeland komen fietsers aan hun trekken. Met Beverhoutsfietsroute verken je de diverse streek ten zuiden van Brugge. Je trapt er door een wisselend landschap van akkers, bossen, impressionante kasteeldomeinen en akkers boordevol knotwilgen en populieren. Onderweg passeer je enkele unieke logies zoals de vijfsterren B&B Maison Bousson. De moderne, maar gezellige kamers zijn ideaal om uit te rusten na een lange wandel- of fietstocht. Gastvrouw Sofia werkt elke dag met hart en ziel om perfectie te bereiken. Een luxueuze wellness mocht daarom niet ontbreken. Ook B&B Hoeve Westdijk is een pareltje, een logies met zicht op het water en de groene omgeving van het Brugse Ommeland. Romantiek, charme en nostalgie alom.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in