Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Amazone of Connecterra - header
Alle artikels

De Amazone in Vlaanderen

Connecterra: dat is een verrassend stukje Vlaamse natuur. Ja, je leest het goed. We zijn nog steeds in Vlaanderen, in Maasmechelen meer bepaald. Niet in het Amazonegebied zoals de foto doet vermoeden. Maar wandelen door prachtig beboste bergen, langs felblauwe meren en hoge toppen met spectaculaire panorama’s doet je gegarandeerd twijfelen.

Kempens mijnverleden

Connecterra is de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen. Tweeëndertig jaar geleden draaide de steenkoolmijn van Eisden hier nog op volle toeren. Vandaag ziet het landschap er volledig anders uit. Al herinneren de terrils en overgebleven schachtblokken je wel nog aan het Eisdense mijnverleden uit de 20ste eeuw.

Panorama's vanuit de lucht

Connecterra heeft verschillende hoogtepunten. Letterlijk. Na het uitdoven van de mijnactiviteit, kreeg de natuur terug vrij spel. Dat resulteerde in vier terrils, waarvan je er drie kan bezoeken. Eenmaal boven, heb je een subliem uitzicht over het omliggende landschap van de Maasvallei en dat van het Nationaal Park Hoge Kempen. De Amazone of Connecterra: een mens zou zich voor minder vergissen. 

In het kort: ben jij benieuwd naar het mooiste panorama van Vlaanderen? Spreekt het mijnverleden jou aan? En ben jij niet bang van uitdagende beklimmingen? Maak er dan een weekendje van!

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in