Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Nieuw-Zeeland of Nieuwpoort?

Zeehonden in Nieuwpoort?

Altijd al zo’n schattige zeehond willen zien van dichtbij? Je hoeft zeker niet naar de andere kant van de wereld om de diertjes te spotten! Aan de Belgische kust komen ze ook graag eens piepen. Vanop de pier in Nieuwpoort is de kans het grootst dat je er eentje ziet zonnebaden. Er is ook een zee aan mogelijkheden om de zeehondjes vanop het water te bewonderen

Nieuwpoortse dieren en planten

Wil je de dieren vanop het water begroeten? Neem dan zeker de veerboot naar de andere kant van de vaargeul. Al dobberend op het water komt er misschien een zeehond gedag zeggen. Als je graag zelf over het water zeilt, moet je een bezoek brengen aan de Vlaamse Vaarschool In Nieuwpoort. Daar kan je een zeilinitiatie volgen en geruisloos de zeehonden bewonderen. Blijf je liever op het droge? Fiets of wandel langs de promenade van Nieuwpoort of maak een wandeling door de bijzondere biotoop van De Ijzermonding. De namen van de zoutminnende planten die je hier tegenkomt spreken tot de verbeelding. Ooit al gehoord van de zeeweegbree, de zeekraal of het lamsoor?

Tussen de zeehondjes

Je kan trouwens ook naar Knokke als je zeehondjes wil spotten! Je bewondert de dieren in hun natuurlijke omgeving van de Westerschelde. Knokke Boat Zeehonden Discovery is het enige botenbedrijf dat zo dicht mag komen. Ongeveer 15 minuten blijft de boot op het water stilliggen. Zo kan jij in alle rust de dieren van dichtbij fotograferen en genieten van een glaasje cava op het water. Wat een hondenleven!

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!

Ontdek hier tal van logeeradresjes

Logies in en rond Nieuwpoort