Gezien de verstrenging van de maatregelen op 27/10, zijn een aantal tips op deze site momenteel niet toegankelijk.  Informeer je goed vooraf, en hou rekening met de maatregelen.
Vogelkijkhut in de Polders van Kruibeke
Alle artikels

Oeverlopen in de Polders van Kruibeke

Vlaanderen heeft meer polders dan je op het eerste zicht zou denken. Wist je dat ook de Schelde zijn eigen polders heeft? In de nieuw aangelegde Polders van Kruibeke beleef je de natuur op de eerste rij.   

De mooiste wandelingen langs de Schelde in Kruibeke en Temse vind je in de brochure Oeverlopen. Je ontdekt er niet alleen de meest gevarieerde wandelroutes in het gebied, maar ook tips voor lekkere adresjes en toffe biercafés.

Het spel van eb en vloed

De Polders van Kruibeke is het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen. Sommige delen komen dagelijks onder water te staan dankzij het spel van eb en vloed op de Schelde. In het 600 hectare grote gebied kan je heerlijk wandelen.

Kunst en ligbanken

Kijk ook eens naar beneden. Op sommige paden werden de voetsporen van de meest voorkomende dieren in het gebied gegraveerd. Je kan er rusten op unieke ligbanken en kunstwerken zoals Aracade bewonderen. Als het hoogtij is, kan je de 50 meter lange waterval bewonderen die het Scheldewater binnenloodst in de polders.

Er lopen verschillende bewegwijzerde wandelingen door het gebied, zoals de Barbierbeekroute. Deze stiltewandeling is in alle opzichten opmerkelijk. Als je heel aandachtig bent, kan je zelfs wild spotten in de bosjes in de polders.

Ideaal vertrekpunt

Het Kasteel Wissekerke in het centrum van Bazel is een van de blikvangers in de Polders van Kruibeke. Tussen mei en september kan je elke vierde zondag van de maand aansluiten bij een gegidste rondleiding door de waterburcht. Groepsbezoeken zijn altijd mogelijk op aanvraag.

Origineel en plezier voor vier

Je kan de polders van Kruibeke trouwens ook met de Quattrocycle verkennen! Een heel leuke activiteit voor wie hier met een groep neerstrijkt.

Boek je bed langs de Schelde

Moe na al dat stappen en trappen? B&B Ceder10 in Kruibeke ligt op amper 500 meter van de Schelde en is dé uitvalsbasis voor prachtige fiets- en wandeltochten. 

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in