Bewonderen en bijleren in Klein-Brabant

Gezien op tv

Maureen en radio- en tv-maker Manu Van Acker gaan op weekend naar Puurs-Sint-Amands. 

Vlaanderen Vakantieland 14 oktober 2023

Maureen en radio- en tv-maker Manu Van Acker gaan op weekend naar Puurs-Sint-Amands. Gids Kurt laat hen de verborgen plekjes zien van het recentelijk gerenoveerde Fort Liezele. Een beschermd monument dat nu omgevormd is tot een museum. Maar Maureen en Manu mogen de geschiedenis van deze plek ook ’s nachts herbeleven. Overnachten doen ze in twee erfgoedlogies van het fort: de kamer van de kanonnier en de kamer van de commandant.

Tijd om Puurs-Sint-Amands te ontdekken. De volgende ochtend volgen Maureen en Manu de K.I.P. route. Een expo in openlucht waarlangs ze hedendaagse kunstwerken bewonderen. In de namiddag duiken ze terug de geschiedenis in: Maureen en Manu bezoeken de abdij van Bornem. Een plek met een bewogen geschiedenis, twee moorden, vijf borsten en een hellekast met verboden boeken.

Maureen en Manu Van Acker op weekend in Klein-Brabant - Aflevering 18

Zelf ook een weekendje Klein-Brabant?

Laenenveld is een charmante B&B in het hartje van Klein-Brabant. Hier logeer je midden in een oase van rust. Trek je wandelschoenen aan of neem de fiets om deze groene omgeving te ontdekken. Of laat je een weekend verwennen in Essenza. Een klassevol hotel met familiale sfeer waar je kan ontspannen na een uitgebreide fiets- of wandeltocht. Op zoek naar een vakantiewoning? Stil biedt het beste van beide werelden. Gelegen in het groene stiltegebied Weert kan je van hieruit ook culturele uitstapjes maken naar steden als Antwerpen, Gent of Mechelen. Deze smaakvol ingerichte vakantiewoning heeft ook een tuin waar je zelf kan (winter)barbecueën.

Bekijk alle logies in het Scheldeland >