Op kruistocht langs de Schelde

Gezien op tv
Vlaanderen Vakantieland 23 mei 2023

Jelle neemt actrice Ruth Becquart mee op ontdekkingstocht langs de Schelde, waar ze twee prachtige kastelen bezoeken op de grens tussen de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Vanuit het Steen in Antwerpen laten ze zich door de waterlimo voeren naar het kasteel van Wissekerke in Bazel, waar ze zich interactief laten rondleiden door een barones uit de negentiende eeuw.
Meer vaarplezier? Bekijk het aanbod van Rivertours.

Ze overnachten royaal in het voormalige schildersatelier van hertogin de Mun in Hingene* en rijden de volgende ochtend naar het kasteel van Bornem**. Daar krijgen ze een rondleiding van graaf en kasteelheer John de Marnix de Sainte-Aldegonde in hoogsteigen persoon. Hij toont hun onder meer zijn indrukwekkende collectie etsen van Pieter Bruegel de Oude.

*Je kunt het Atelier van Antonine enkel huren als geheel en voor minstens twee overnachtingen. Er is plaats voor acht personen.
Het Atelier is ook overdag te huur voor bv. teambuildings, vergaderingen, lunches, ...

**Je kunt het kasteel als individu bezoeken van 8 april tot 30 september, en in groep van 1 april tot 15 november onder begeleiding van een gids.

Jelle en Ruth Beckaert in het Scheldeland - Aflevering 9

Zelf op tocht in het Scheldeland?

Boek enkele rustgevende nachten in vakantiewoning Stil en ontsnap even naar het omringende stiltegebied. Of ontdek de gezellige kamers van logies Heerlijkerwijs, een karaktervolle meesterwoning met koffiehuis en ontbijtruimte. In B&B Albalona combineer je de uitstraling van een modern hotel met de persoonlijke aandacht van een ontspannende B&B. Geniet zeker van de prachtige tuin met koivijver en wijngaard.

Bekijk het volledige aanbod logies in het Scheldeland >