Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
ruben fietst
Alle artikels

Fietsen in het Havenland

De Oost-Vlaamse linkeroever van de Schelde is een bijzondere fietsregio. Je wordt er geconfronteerd met de niet-aflatende bedrijvigheid van de Waaslandhaven. Tegelijk fiets je langs eeuwenoud erfgoed en piepjonge natuurgebieden.

Je fietst langs uitgestrekte kreken, de machtige Schelde en door verstilde natuurgebieden als het Stropersbos.

Een bijzondere stop is het PolderMAS in Ouden Doel waar archeoloog Benjamin Vergauwen zowat alles verzamelt wat aan de rijke geschiedenis van deze polderstreek herinnert.

Ook het gedoemde polderdorp Doel is een surreƫle ervaring. In de verlaten straten komen vooral in het weekend veel kijklustigen wandelen. Op de dijk aan de Schelde lijkt het soms of je de grote rivierschepen kan aanraken. In de nabije omgeving kan je verblijven op een aantal leuke adresjes.

Prachtig uitzicht

Het Verdronken Land van Saeftinghe ligt net over de grens. Het gebied werd tijdens de Tachtigjarige Oorlog onder water gezet. Vanop de dijk heb je een prachtig uitzicht op de watergeulen, de flora en vooral de vele vogels die hier neerstrijken. De Tachtigjarige Oorlog doemt wel vaker op in deze streek. Verschillende forten langs de Schelde en de grens met Nederland ontstonden in die periode, zoals het Fort Liefkenshoek.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in