Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Schelde
Alle artikels

Drijf mee op het ritme van Scheldeland

Laat je meevoeren op het ritme van Scheldeland, waar de Schelde, Dender en Rupel de waterrijkste regio van Vlaanderen bevloeien. Beleef de streek met de boot, de fiets, te voet, al surfend of via het verrassende scheepvaarterfgoed. Zeven tips!

Maak een boottocht op de Schelde

Laat Scheldeland zachtjes voorbijglijden van op het water van de Schelde, Rupel of Dender. Met prachtige panorama’s en charmante dorpen. Opstapmogelijkheden zijn er bij de vleet, onder meer in Sint-Amands, Boom, Aalst en Dendermonde. Ga aan boord voor een onvergetelijke boottocht. 

Huur je eigen boot

Sta je graag aan het roer? Huur dan een kajak, waterfiets of motorboot. Zie je het groter? Waarom dan geen heus luxejacht huren voor een echte vaarvakantie? In Scheldeland ben jij de kapitein! Haal de gratis brochures met aanlegmogelijkheden en trekpleisters in huis via de webshop van Scheldeland.

Dineren aan het water

Elke kok in Scheldeland heeft wel zijn eigen recept voor paling in ’t groen, de absolute streekspecialiteit. Een origineel adresje? In Yachtclub Volante in Klein-Willebroek dineer je al dobberend in een donutboat, een hip, rond bootje. Smakelijk!

Scheepswerven en droogdokken

Voormalige scheepswerven en droogdokken zijn nu boeiende bezoekerscentra waar je de rijke scheepvaartgeschiedenis van de streek ontdekt. Onze tip? In museum New Belgica in Boom verrijst een replica van de 40-meter lange driemaster waarmee Adrien de Gerlache eind 19de eeuw de eerste Zuidpoolexpeditie ondernam.

Heen en weer met de veerboot

Langs de jaagpaden is het heerlijk fietsen en wandelen, en met de veerboot geraak je altijd aan de overkant. De 12 veerdiensten van Scheldeland brengen je gratis van de ene kant van de rivier naar de andere. Dus lijkt het gras groener aan de overkant? Dan steek je toch gewoon over!

Watersport in Willebroek

Watersporters leven zich uit op de watersportbaan Hazewinkel in Willebroek. Van windsurfen tot zeilen, roeien en kajakken. In de surfclub kan je een windsurfuitrusting huren of deelnemen aan een yoga SUP-sessie op een drijvend SUP-board. Geen excuus meer om het droog te houden. Ontdek hun aanbod via de website van Hazewinkel Windsurfing.

Logeren aan de waterkant

Scheldeland, daar is zoveel te beleven. Gelukkig zijn er meer dan genoeg toffe, gastvrije logeeradresjes. Komaan, waar wacht je nog op om Scheldeland te ontdekken?

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in