Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
linda en marc

De Kempen? Die ontdek je culinair!

Saffraantelers Marc en Linda hebben smaakpapillen om “U” te zeggen. Ze trokken door hun favoriete regio (de Kempen) en kwamen terug met vijf culinaire hotspots. Smakelijk!

Belgische Safraan, eindeloos culinair combineren
Om gezondheidsredenen gingen Marc en Linda de boer op. Maar van die carrièreswitch hebben ze nog geen spijt gehad. Vandaag mogen ze zich met trots saffraantelers bij Belgische Saffraan noemen. Marc houdt ervan saffraan ieder seizoen te herontdekken. Iets wat Linda maar al te graag test in de keuken. Ze focust op smaak, aroma en kleur. Klaar om de wondere wereld van saffraan te ontdekken?

B&B de Rijcke Rust, proef de streek al bij je ontbijt
Wat smaakt er beter dan een potje confituur gemaakt door de gastvrouw des huizes? Op de ontbijttafel van B&B de Rijcke Rust staan streekproducten in combinatie met eigen culinaire creaties centraal. Verse aardbeien, fris vruchtensap, smaakvolle trappistenkaas … Alsof dat nog niet genoeg is, geniet je van al die lekkernijen in een rustige omgeving, inclusief grazende pony’s.

Slagerij Van de Weyer, vakkundige vleesbereidingen
Peter Van de Weyer houdt tradities in ere. Zijn liefde voor het slagersvak en engelengeduld zorgen voor verrassende producten in zijn toog. Wat dacht je van anderhalf jaar gerijpte hesp? Die vind je niet bij de supermarkt, wél in de slagerij van Peter te Kapellen.

Resto Au Comptoir, voor vis- en wijnliefhebbers
Ook in de Kempen proef je de Kust. Chef-kok Ivan Menten en sommelier Leen De Visscher schenken in Resto Au Comptoir alles wat onze Noordzee te bieden heeft. Ze zijn creatief met het dagdagelijkse aanbod en voorzien ieder gerecht van een bijpassende wijn uit de Bourgogne.

Kwekerij Sanguisorba, waar smaak centraal staat
Bloemen eten gevaarlijk? Met herborist Bart Belmans aan je zijde hoef je je geen zorgen te maken. Bij Sanguisorba groeit elke plant op zijn eigen ritme. Onkruid is er even belangrijk als kruid en vergeten groenten worden er op handen gedragen. Komkommers hoeven er niet recht te zijn, maar wel lekker én voedzaam.

Blijf lekker nagenieten in de heerlijke Kempen!

Lekkere KempenLOGIES