Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
linda en marc
Alle artikels

De Kempen? Die ontdek je culinair!

Saffraantelers Marc en Linda hebben smaakpapillen om “U” te zeggen. Ze trokken door hun favoriete regio (de Kempen) en kwamen terug met vijf culinaire hotspots. Smakelijk!

Belgische Safraan, eindeloos culinair combineren

Om gezondheidsredenen gingen Marc en Linda de boer op. Maar van die carrièreswitch hebben ze nog geen spijt gehad. Vandaag mogen ze zich met trots saffraantelers bij Belgische Saffraan noemen. Marc houdt ervan saffraan ieder seizoen te herontdekken. Iets wat Linda maar al te graag test in de keuken. Ze focust op smaak, aroma en kleur. Klaar om de wondere wereld van saffraan te ontdekken?

B&B de Rijcke Rust, proef de streek al bij je ontbijt

Wat smaakt er beter dan een potje confituur gemaakt door de gastvrouw des huizes? Op de ontbijttafel van B&B de Rijcke Rust staan streekproducten in combinatie met eigen culinaire creaties centraal. Verse aardbeien, fris vruchtensap, smaakvolle trappistenkaas … Alsof dat nog niet genoeg is, geniet je van al die lekkernijen in een rustige omgeving, inclusief grazende pony’s.

Slagerij Van de Weyer, vakkundige vleesbereidingen

Peter Van de Weyer houdt tradities in ere. Zijn liefde voor het slagersvak en engelengeduld zorgen voor verrassende producten in zijn toog. Wat dacht je van anderhalf jaar gerijpte hesp? Die vind je niet bij de supermarkt, wél in de slagerij van Peter te Kapellen.

Resto Au Comptoir, voor vis- en wijnliefhebbers

Ook in de Kempen proef je de Kust. Chef-kok Ivan Menten en sommelier Leen De Visscher schenken in Resto Au Comptoir alles wat onze Noordzee te bieden heeft. Ze zijn creatief met het dagdagelijkse aanbod en voorzien ieder gerecht van een bijpassende wijn uit de Bourgogne.

Kwekerij Sanguisorba, waar smaak centraal staat

Bloemen eten gevaarlijk? Met herborist Bart Belmans aan je zijde hoef je je geen zorgen te maken. Bij Sanguisorba groeit elke plant op zijn eigen ritme. Onkruid is er even belangrijk als kruid en vergeten groenten worden er op handen gedragen. Komkommers hoeven er niet recht te zijn, maar wel lekker én voedzaam.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in