Brugge: de kunst van eeuwig jong zijn

Vlaanderen Vakantieland 28 september 2020

Brugge mag dan een trotse werelderfgoedstad zijn en haar opmerkelijke geschiedenis koesteren, de stad rust niet op haar lauweren. Wel integendeel. Met grensverleggende architectuur, doordachte stadsvernieuwing en verrassende kunstbeleving smeedt Brugge plannen voor de toekomst. En foodies hadden het al langer in de gaten: deze stad smaakt altijd!

Stad met smaak

Van toprestaurants en charmante bistro’s tot de fijnste delicatessenwinkels: de stad zet zichzelf culinair op de kaart. Nergens ter wereld vind je zoveel sterrenrestaurants geconcentreerd rond één stad. Schuif aan bij de ‘Langste gastronomische tafel ter wereld’ in en rond de Langestraat en Hoogstraat. 

Leestip: Weekendje weg in Brugge >

Van Eyck versus de wijk

De Brugse binnenstad is bezaaid met religieus erfgoed. En toch kunnen weinigen zich voorstellen hoe het leven achter de kloostermuren eraan toegaat. Dankzij Sacred Books | Secret Libraries nodigen de bewoners van het Engels Klooster en het Karmelietenklooster je uit voor een unieke inkijk in hun wereld.

© Stad Brugge - Matthias Desmet

En daar hoeft je tijdreis niet te eindigen. Nog steeds doet Brugge haar middeleeuwse naam als ambachtelijk productiecentrum alle eer aan. Getalenteerde ambachtslui zijn nu creatieve makers met een kijk op de toekomst, zo bewijst Handmade in Brugge. In een expo in Studio +, de sfeervolle zolder van het Gruuthusemuseum, worden zij in de kijker gezet.

Wist je dat het in het najaar van 2020 ook 20 jaar geleden is dat Brugge werd toegevoegd aan de Unesco werelderfgoedlijst? Om dat jubileum te vieren zet de stad haar erfgoed nog eens in de spotlights. In een gratis gids zetten vier wandelingen doorheen de historische binnenstad je op weg om de meest bijzondere erfgoedparels te herontdekken.

(c) Jan Darthet

Fietsen door het Ommeland

De achtertuin van Brugge is al even indrukwekkend als de kunststad zelf én bovendien makkelijk te verkennen met de fiets. De Groene Gordel Brugge fietsroute laat je kennismaken met het Ommeland. Een 53 km-lange tocht biedt een veelzijdige mix van bossen, kasteelparken, akkers en weiden, loodrechte kanalen en pittoreske dorpjes. Ontdek ook de vele historische bezienswaardigheden zoals het Fort van Beieren, de Abdij van Male en het kasteel Tillegem. Picknickplaatsen, speelzones en natuurrijke plekjes maken van de Groene Gordel Brugge een absolute fietstopper!

© Visit Bruges - Jan Darthet

Maak jij van je uitstap graag een weekendje weg? Logeren in een rustig kwartier in hartje Brugge, langs de schilderachtige Sint-Annarei, of net helemaal in het centrum van de stad? Het is jouw ideale vertrekpunt tijdens je romantische reis of citytrip om de stad in al zijn facetten te ontdekken.