Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Brugge: de kunst van eeuwig jong zijn
Alle artikels

Brugge: de kunst van eeuwig jong zijn

Brugge mag dan een trotse werelderfgoedstad zijn en haar opmerkelijke geschiedenis koesteren, de stad rust niet op haar lauweren. Wel integendeel. Met grensverleggende architectuur, doordachte stadsvernieuwing en verrassende kunstbeleving smeedt Brugge plannen voor de toekomst. Foodies hadden het al langer in de gaten: deze stad smaakt altijd!

Stad met smaak

Van toprestaurants en charmante bistro’s tot de fijnste delicatessenwinkels: de stad zet zichzelf culinair op de kaart. Nergens ter wereld vind je zoveel sterrenrestaurants geconcentreerd rond één stad. Schuif aan bij de ‘Langste gastronomische tafel ter wereld’ in en rond de Langestraat en Hoogstraat. Of laat je een heel jaar lang meenemen voor een culinaire trip op het ritme van de seizoenen. Wim Lybaert selecteert voor Kookeet drie seizoensgebonden producten waarmee Brugse topchefs vier weekends, verspreid over alle seizoenen, aan de slag gaan. Elk vanuit hun invalshoek creëren ze hiermee een gerecht of menu.

Van Eyck vs de wijk

Ook als canvas blijft de stad inspireren. Tijdens het street art-festival The Bridges kwamen afgelopen zomer nog maar eens negen nieuwe werken tot stand. De nieuwe generatie primitieven is opgestaan! Wie wil kennismaken met hun onbetwiste meester, kan nog tot 8 november terecht op de expo Jan Van Eyck in Bruges.

(c) Matthias Desmet

Flirten met erfgoed

De Brugse binnenstad is bezaaid met religieus erfgoed. En toch kunnen weinigen zich voorstellen hoe het leven achter de kloostermuren eraan toegaat. Dankzij Sacred Books / Secret Libraries nodigen de bewoonsters van het Engels Klooster en het Karmelietenklooster je uit voor een unieke inkijk in hun wereld.

En daar hoeft je tijdreis niet te eindigen. Nog steeds doet Brugge haar middeleeuwse naam als ambachtelijk productiecentrum alle eer aan. Getalenteerde ambachtslui zijn nu creatieve makers met een kijk op de toekomst, zo bewijst Handmade in Brugge. In een expo in Studio +, de sfeervolle zolder van het Gruuthusemuseum, worden zij in de kijker gezet.

Wist je dat het dit najaar ook 20 jaar geleden is dat Brugge werd toegevoegd aan de Unesco werelderfgoedlijst? Om dat jubileum te vieren zet de stad haar erfgoed nog eens in de spotlights. In een gids zetten vier thema’s je op weg om de meest bijzondere erfgoedparels te herontdekken.

(c) Jan Darthet

Fietsen door het Ommeland

De achtertuin van Brugge is al even indrukwekkend als de kunststad zelf én bovendien makkelijk te verkennen met de fiets. De Groene Gordel Brugge fietsroute laat je kennismaken met het Ommeland. Een 53 km-lange tocht biedt een veelzijdige mix van bossen, kasteelparken, akkers en weiden, loodrechte kanalen en pittoreske dorpjes. Ontdek ook de vele historische bezienswaardigheden zoals het Fort van Beieren, de Abdij van Male en het kasteel Tillegem. Picknickplaatsen, speelzones en natuurrijke plekjes maken van de Groene Gordel Brugge een absolute fietstopper!

(c) Visit Bruges

Overnachten in Brugge

Maak jij van je uitstap graag een weekendje weg? In een rustig kwartier in hartje Brugge, langs de schilderachtige Augustijnenrei, biedt het recent gerenoveerde Hotel August uniek ingerichte kamers. Het ideale vertrekpunt tijdens je romantische reis of citytrip om de stad in al zijn facetten te ontdekken.

Of wat dacht je van comfortabel logeren met de hele familie, met streekproducten je eigen gerechten bereiden en na een stadsverkenning nagenieten op je terras? Tussen de kathedraal en de kerk met de hoogste bakstenen toren bevinden zich de Bonobo Apartments waar je meer dan welkom bent voor dit alles!

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in