Barak de Vinck

Welkom bij Niek & Ilse
Vakantiewoning
Erkend

Richtprijs € 320

Prijs per woning (4p.), weekend

Boek je verblijf

Slowliving op zijn best!

Ligging

De omgeving van de barak is het summum voor iedere natuurliefhebber. Vanuit de barak kan je starten voor een deugddoende wandeling naar het kraterbos op Bellewaerde Ridge, waar er nog 16 originele kraters uit WOI goed bewaard zijn, maar waar honderd jaar later talrijke vogels hun nieuwe thuis vinden. Maar je kan ook de andere kant op, naar de Gasthuisbossen, voor een wandeling van 7 km door de Zillebeekse natuur. Aan de hand van een mooi verhaalboek “De allerlaatste getuigen” kan je de rijke geschiedenis van de Groene Ieperboog ontdekken. Of stop je liever eens bij de buren van Hooge Crater museum? Je mag dit uniek privaat museum gratis bezoeken als je in de barak logeert. Je kan er ook je honger en dorst lessen in het gezellige museumcafé. Pretpark Bellewaerde en zwembad Bellewaerde Aqua zijn een feest voor jong en oud en liggen op wandelafstand van de barak. Vraag naar je kortingskaarten bij Ilse en Niek. Ook Toerisme Ieper en Toerisme Westhoek hebben heel wat te bieden voor ontspannende activiteiten.

Logies

Barak de Vinck is een alternatieve vakantiewoning mét een bijzonder verhaal. Bij ons ontdoe je je van alle luxe en leef je op het ritme van de natuur. Net als 100 jaar geleden. Ver weg van de drukte en alle modern comfort ervaar je de essentie: je komt tot rust en maakt tijd voor elkaar. Barak de Vinck is ook als stilteplek een ideale locatie om je te focussen als auteur, bedrijfsleider, acteur, genieter… En dat betekent helemaal niet dat je je gaat vervelen. Integendeel!

Troeven

Net na de Eerste Wereldoorlog bouwt baron Gaston de Vinck een betonnen noodbarak om zijn familie bij de terugkeer uit Frankrijk onder te brengen. Exact 100 jaar later is de barak van baron de Vinck gerestaureerd en klaar om jullie te ontvangen in de sfeer van toen. Spreekt het je aan om even te leven als honderd jaar geleden? Boek dan vakantiewoning 'Barak de Vinck' en wordt met maximaal 4 personen teruggekatapulteerd naar 1919. In de barak is alles voorzien wat je nodig hebt: alle huisraad, olielampen, brandhout, een waterpomp en een hele goeie ouderwetse stoof om je te verwarmen en op te koken. Kortom, alles is aanwezig om er een perfect verblijf anno 1919 te hebben. Mis je toch het moderne comfort Dan kan je altijd de nooddeur openen en terugkeren naar de moderne wereld met alle comfort. Maar… dan verlies je de uitdaging, win je geen prijs, krijg je geen certificaat en betaal je een extra toeslag op je verblijfskosten.

Arrangementen

Origineel & uniek

Slowliving op zijn best!

Ieper

€ 449

Prijs per woning

Waar je verblijft

Contact

Barak de Vinck

Bellewaardestraat 3 A
8902 Ieper (Zillebeke)

Wat heeft dit logies te bieden?

Faciliteiten

  • Free Wifi
  • Honden / huisdieren toegelaten
  • Parking
Rust & natuur

Rust & natuur

Ons logies ligt aan een natuurgebied en aan een bos, de ideale plek dus om heerlijk te genieten van rust & natuur.

Moeder en vader met kind tussenin met zicht op het veld

Gezinsvakantie

Een uniek verblijf met het gezin in een gerestaureerd stuk erfgoed. Slowliving op zijn best, en waar je nog echt tijd maakt voor elkaar. Pure eenvoud te midden in de natuur. Ga jij de uitdaging aan om in 1919 te verblijven? Of open je de nooddeur...

Huisdieren welkom

Huisdieren welkom

Ook je huisdier is van harte welkom. We vragen enkel dat je dier niet op in de zetel of in bed komt.

Op de boerderij

Op de boerderij

Te midden van de velden, met een speelweide van 1 ha. Een sneukeltuin, een speelbosje, een historische bunker, koeien en schapen. Een echte buiten-vakantie. Waar kinderen nog echt kind kunnen zijn.

Capaciteit van het logies

Aantal accommodaties: 1
Indeling:
  • 1 accommodatie voor 4 personen
    • 2 kamers voor 2 personen
    • 1 badkamer

Totaal aantal personen in de accommodatie(s): 4

Praktische informatie

Check-in: 16:00 - 23:00

Check-out: 07:00 - 10:00

Vraag de voorwaarden na bij de logiesuitbater.

Vraag de annulatievoorwaarden na bij de logiesuitbater.

Vraag de kortingen, toeslagen, seizoenen, extra's, ... na bij de logiesuitbater.

Attracties & musea in de buurt van dit logies

Bekijk

Wat te doen in de buurt van dit logies

Bekijk