Gezien de verstrenging van de maatregelen op 27/10, zijn een aantal tips op deze site momenteel niet toegankelijk.  Informeer je goed vooraf, en hou rekening met de maatregelen.
Wandelen in Meetjeslandse bossen
Alle artikels

Wandelen in de Meetjeslandse bossen

De drie grote Meetjeslandse bosgebieden werden samengevoegd tot één wandelnetwerk. De knooppuntroutes doen de meest verrassende plekjes binnen deze veelzijdige regio aan. Ook kinderen vinden er een reuzeaanbod met het Kabouterpad.

Wandelnetwerk Meetjeslandse bossen strekt zich uit over het landschapspark Drongengoed, provinciaal domein Het Leen en de Lembeekse bossen. Het knooppuntennetwerk telt 236 kilometer aan wandelpaden. De zuurstofrijke bossen verbergen hun erfgoed goed. Zo ligt middenin het landschapspark Drongengoed de Drongengoedsite.

Verse vlaaien op de Drongengoedhoeve

Elke zater- en zondagnamiddag kan je in de 18e -eeuwse ontginningshoeve van de Norbertijnen de tentoonstelling ‘Het Geheim van de Cuesta’ meepikken. De Cuesta is een licht hellend plateau in het Meetjesland, een ‘knik’ in het landschap als het ware. Geniet op de Drongengoedhoeve van een lekker streekbier of een versgebakken vlaai. De pas heraangelegde kruidentuin met meer dan 120 soorten geneeskrachtige en keukenkruiden is een pareltje.

Kabouterpad voor de kleinsten

Vanuit de Drongengoedhoeve leidt het Kabouterpad (1,5 km) de kleinsten door het bos. De fantasiewereld slaat op hol als ze de kleine rode paddenstoelen met witte stippen zien staan. De wandeling laat de kleinsten spelenderwijs kennis maken met alle facetten van het bos.
Families die graag in de buurt blijven verder spelen én overnachten, kunnen terecht in deze gezinsvriendelijke vakantiewoningen.

Voor de geoefende wandelaars

De wat meer geoefende benen kunnen het wandelnetwerk volgen tot aan het Maldegemveld. Deze brok natuur wordt beheerd door Natuurpunt die er aan heideherstel doet. Een vlonderpad zorgt ervoor dat je voeten droog blijven. Grazers als Gallowayrunderen en Konik-paarden houden het gras kort.
Wie van al dat gestap honger of dorst heeft gekregen kan even gaan genieten bij Drongengoedhoeve en Jagershof. Dit zijn ideale plekjes voor een terras- of eetstop.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in