Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Wandelen in Meetjeslandse bossen

Wandelen in de Meetjeslandse bossen

De drie grote Meetjeslandse bosgebieden werden samengevoegd tot één wandelnetwerk. De knooppuntroutes doen de meest verrassende plekjes binnen deze veelzijdige regio aan. Ook kinderen vinden er een reuzeaanbod met het Kabouterpad.

Wandelnetwerk Meetjeslandse bossen strekt zich uit over het landschapspark Drongengoed, provinciaal domein Het Leen en de Lembeekse bossen. Het knooppuntennetwerk telt 236 kilometer aan wandelpaden. De zuurstofrijke bossen verbergen hun erfgoed goed. Zo ligt middenin het landschapspark Drongengoed de Drongengoedsite.

Verse vlaaien op de Drongengoedhoeve

Elke zater- en zondagnamiddag kan je in de 18e -eeuwse ontginningshoeve van de Norbertijnen de tentoonstelling ‘Het Geheim van de Cuesta’ meepikken. De Cuesta is een licht hellend plateau in het Meetjesland, een ‘knik’ in het landschap als het ware. Geniet op de Drongengoedhoeve van een lekker streekbier of een versgebakken vlaai. De pas heraangelegde kruidentuin met meer dan 120 soorten geneeskrachtige en keukenkruiden is een pareltje.

Kabouterpad voor de kleinsten

Vanuit de Drongengoedhoeve leidt het Kabouterpad (1,5 km) de kleinsten door het bos. De fantasiewereld slaat op hol als ze de kleine rode paddenstoelen met witte stippen zien staan. De wandeling laat de kleinsten spelenderwijs kennis maken met alle facetten van het bos.
Families die graag in de buurt blijven verder spelen én overnachten, kunnen terecht in deze gezinsvriendelijke vakantiewoningen.

Voor de geoefende wandelaars

De wat meer geoefende benen kunnen het wandelnetwerk volgen tot aan het Maldegemveld. Deze brok natuur wordt beheerd door Natuurpunt die er aan heideherstel doet. Een vlonderpad zorgt ervoor dat je voeten droog blijven. Grazers als Gallowayrunderen en Konik-paarden houden het gras kort.
Wie van al dat gestap honger of dorst heeft gekregen kan even gaan genieten bij Drongengoedhoeve en Jagershof. Dit zijn ideale plekjes voor een terras- of eetstop.

In de omgeving van de Meetjeslandse Bossen liggen een aantal prachtige logies.

Boek nu