Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
reading between the lines kerk

Op kunsttrip door het Haspengouwse landschap

Tenten als tranende bomen? Een kerkje waar je dwars doorheen kijkt? In Borgloon komen architectuur, kunst en het Haspengouwse landschap samen in een wereld vol fantasie en verwondering. Klaar voor een heel bijzondere fietstocht of wandeling?

Kunst hoeft niet in stoffige museumzalen te staan. In Borgloon vind je de meest verrassende kunstwerken in het groene landschap van Haspengouw. Het artistieke project Pit van Z33 nodigt je uit om anders naar de omgeving te kijken. En niet alleen te kijken, ook te spelen, te ontdekken, te roepen, te bewegen. Heel anders dan in een museum dus. Je vindt de werken langs de fiets- en wandelroutes. Onze tip? Volg de PIT-fietsroute (27,3 km). Vergeet de doe- en kijktips van Toerisme Borgloon niet.

Niet te missen:

Slapen in de Tranendreef
De druppelvormige boomtenten van de Nederlander Dré Wapenaar hangen te bengelen in de dreef naar het kasteel van Hex. En van april tot en met september kan je er ook echt in slapen.

Door de kerkmuren heen
Reading between the Lines heet het speelse doorkijkkerkje van architectenduo Gijs Van Vaerenbergh. 10 meter hoog, 30 ton zwaar, en 100 op elkaar gestapelde lagen staalplaat die het zicht op het landschap bewaren.

De zwevende kloostergang
Dwaal door een houten kloostergang, meters boven de grond met het landschap van het dorpje Kerniel als achtergrond.

Even bekomen van al die kunstzinnige indrukken? Laat ook je dromen inspireren en blijf een nachtje slapen in Haspengouw. 

Kunstige Haspengouwse logies