Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
reading between the lines kerk
Alle artikels

Op kunsttrip door het Haspengouwse landschap

Tenten als tranende bomen? Een kerkje waar je dwars doorheen kijkt? In Borgloon komen architectuur, kunst en het Haspengouwse landschap samen in een wereld vol fantasie en verwondering. Klaar voor een heel bijzondere fietstocht of wandeling?

Kunst hoeft niet in stoffige museumzalen te staan. In Borgloon vind je de meest verrassende kunstwerken in het groene landschap van Haspengouw. Het artistieke project Pit van Z33 nodigt je uit om anders naar de omgeving te kijken. En niet alleen te kijken, ook te spelen, te ontdekken, te roepen, te bewegen. Heel anders dan in een museum dus. Je vindt de werken langs de fiets- en wandelroutes. Onze tip? Volg de PIT-fietsroute (27,3 km). Vergeet de doe- en kijktips van Toerisme Borgloon niet.

Slapen in de Tranendreef

De druppelvormige boomtenten van de Nederlander Dré Wapenaar hangen te bengelen in de dreef naar het kasteel van Hex. En van april tot en met september kan je er ook echt in slapen.

Door de kerkmuren heen

Reading between the Lines heet het speelse doorkijkkerkje van architectenduo Gijs Van Vaerenbergh. 10 meter hoog, 30 ton zwaar, en 100 op elkaar gestapelde lagen staalplaat die het zicht op het landschap bewaren.

De zwevende kloostergang

Dwaal door een houten kloostergang, meters boven de grond met het landschap van het dorpje Kerniel als achtergrond.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in