Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Onvergetelijke ontdekkingstochten in de Kempen
Alle artikels

Onvergetelijke ontdekkingstochten in de Kempen

Herinneringen maken? Dat doe je in de Kempen! Hier vind je uitgestrekte, soms zelfs woeste natuur waarin je heerlijk kan wandelen, fietsen en avonturieren. Maak er meteen een meerdaagse van en geniet van het goede leven in de Kempen!

1) Avonturieren

De Kempen staat garant voor uren waterplezier. Waterskiën en wakeboarden doe je in Goodlife Cablepark in Meer, suppen (rechtopstaand peddelen) bij Kempen SUP aan het Zilvermeer in Mol. Ook niet te versmaden is een vlottentocht of een afvaart met kano of kajak op de Kleine Nete met De Waterral. Tussen de watermolens van Retie en Grobbendonk is het bijvoorbeeld heerlijk peddelen. Slecht weer? In het tropisch paradijs Sunparcs in Mol amuseert jong en oud zich te pletter in het golfslagbad, de wildwaterbaan of een van de uitdagende glijbanen.

Ook voor de gezinsvakantie van je leven zit je in De Kempen goed. Of je nu houdt van water, dieren of speeltuinen: er is wat wils voor pagadders van alle leeftijden. Wil je wat avontuur in de Kempense natuur? Dat kan geregeld worden! Wat denk je van een rondje boerengolf, een cursus koeknuffelen of een huifkartocht?

2) Wandelen

De Kempen vormt de grootste groene regio van Vlaanderen. Te voet kan je al dat natuurschoon ontdekken via maar liefst tien verschillende wandelnetwerken of door zelf een route uit te stippelen langs wandelknooppunten.

Voor natuurliefhebbers is er de Puur natuur-tocht in Kasterlee: hier wandel je door gemengd loofwoud, langs de idyllisch kabbelende Kleine Nete en vele vogelkijkhutten. Stiltezoekers reppen zich best naar Landschap De Liereman in Oud-Turnhout: een natuurgebied met kurkdroge landduinen en kletsnatte veenmoerassen, waar je misschien zelfs een kudde Shetlandpony’s spot. Al wandelend het verleden ontdekken doe je in Kapellen: op het Loopgravenpad doorheen het Mastenbos stuit je op 70 Duitse bunkers en 4,8 kilometer loopgraven - meer dan in de hele Westhoek!

Kleine avonturiers van 3 tot 12 jaar kunnen hun hartje ophalen aan het Totterpad in het Grote Netewoud in Meerhout: over een afstand van 2 kilometer loop je in de voetsporen van Bernard de bever. Wil je het stappen combineren met smullen? Ga dan picknicken op deze prachtige plekjes!

(c) Toerisme Provincie Antwerpen - Mie De Backer

3) Fietsen

De groene Kempen lijken wel gemaakt om te fietsen: (meestal) vlakke paden, adembenemende landschappen en schattige beestjes die je onderweg nieuwsgierig begroeten. Met het uitgebreide fietsnetwerk van De Kempen beslis je bovendien zelf waarheen jouw stalen ros bolt.

Liever een uitgestippelde route? Dat kan! Natuurliefhebbers mogen zeker de Heideroute niet missen: deze tocht brengt je langs het allermooiste van Grenspark Kalmthoutse Heide. Een fascinerend stukje Kempense geschiedenis ontdek je in de Landlopersroute: een tocht die je meeneemt langs de voormalige landloperskolonies in Wortel en Merksplas.

Mountainbikers kunnen hun hartje ophalen in het Merode-netwerk: met drie routes langs Herselt, Laakdal en Scherpenheuvel-Zichem staat dit garant voor 122 kilometer bike-plezier! Lekkerbekken moeten zeker de Aardbeienroute proberen: hier passeer je langs de serres van Hoogstraten, met meer dan 25 miljoen kilo hét epicentrum van de aardbeiteelt.

(c) Toerisme Provincie Antwerpen- Mie De Backer

4) Logeren

Natuurlijk heb je ook een uitvalsbasis nodig voor al jouw Kempense avonturen. In Balen logeer je in twee bijzondere b&b’s: 15 Inn of De Zandput - beide ideale uitgangspunten om zowel de Limburgse als de Antwerpse Kempen te ontdekken. Familievriendelijk logeren kan in Kasterlee: denk aan camping Houtum of vakantiewoning De Zwaluw, waar je zelfs kan slapen in een retrocaravan!

Een alternatief voor de zee vind je dan weer aan het Zilvermeer in Mol: met blokhutten, kampeerhutten of vakantiewoningen heb je keuze te over. Ook aan recreatiedomein De Lilse Bergen vind je verkoeling: hier kan je logeren op een viersterrencamping en dagenlang ravotten in de zwemvijver, plonsvijver en reuzegrote speeltuin. Aan de idyllische Kempense Vaart ligt vakantiewoning Epicerie de Marie. Hier heb je een onvergetelijk zicht als er een boot wordt versluisd.

Beeld (c) Toerisme Provincie Antwerpen - Mie De Backer


Dankzij de inspanningen van de hele sector, zijn de meeste overnachtingen en activiteiten nog steeds beschikbaar. Sommige logies en activiteiten zijn mogelijk geschrapt. Informeer je op voorhand over je uitstap.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in