Er zijn nog heel wat plekken in Vlaanderen waar je van vakantie kan genieten. Ontdek hier hoe onze uitbaters de maatregelen handhaven.
Buiteninstallatie Gentbrugse Meeren
Alle artikels

Kunst in openlucht

Zoek je nog een mooie activiteit voor als het weer wat meezit? Laat je verrassen door de leukste buiteninstallaties langs jouw fiets- of wandelroute. Kunst en prachtige natuur: een topcombinatie!

Fietsen door de Bomen of door het Water

Fietsen door de Bomen? Een sensationele beleving die al je zintuigen prikkelt! Je ziet, voelt en ruikt het bos compleet anders. Of liever Fietsen door het Water? De enige plek in België die TIME Magazine heeft opgenomen in de ‘World’s 100 greatest places 2018’. Al je selfies zeker delen met de hashtags #FDDB of #FDHW. Van al dat fietsen krijg je natuurlijk honger. Tijd voor een gezond tussendoortje! En dat brengt ons naadloos bij de fruitige wandelroutes in Borgloon. Benieuwd naar welke weg fruit aflegt voor het verandert in stroop? Ga dan zeker ook langs bij de Stroopfabriek! Ook voor de kids is er een ludiek parcours. Voor een vleugje kunst moet je in Genk zijn. Daar vind je in LAMBIOMISTA een artistiek park met arendskooi, van de hand van Koen Vanmechelen. De moeite!

Fietsroutes tussen de bloesems

In Vlaams-Brabant valt er nog zóveel te ontdekken na de bloesems. Haal je ijzeren ros van stal en ontdek maar liefst elf ‘fruitbeeldige’ kunstwerken. Unieke en creatieve kunstwerken die zich lieten inspireren door de bloesems en fruitteelt. Nog een aanrader? De vijf ‘Demerbakens’ in Zichem, Werchter, Betekom, Diest en Langdorp! Denk: een nagebootst (heb je ‘m?) platbodemschip, een verlicht tolhuisje, een wandelpad tussen boomkruinen, manshoge kanonnen en een toffe picknicktafel. Het ideale vertrekpunt voor een wandeling. Of, waarom niet, een sportieve kajaktocht? 

Op zoek naar reuzen en trollen

Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom linken we automatisch aan Tomorrowland. Maar naast wilde beats en flashy outfits, valt er nog veel meer te beleven! De Deense kunstenaar Thomas Dambo plaatste zeven reusachtige trollen (tussen vier en achttien meter groot) in De Schorre. Plus, vanop de uitkijktoren in het bos heb je een fenomenaal uitzicht over de omgeving. Zijn reuzen meer jouw ding? Ga dan zeker eens wandelen in het land van de Slapende Reus: de 15 kilometer lange duinenrug in Kasterlee, Herentals en Retie. Op het hoogste punt, in Provinciaal Groendomein Hoge Mouw in Kasterlee,  staat ‘A Giant Sculpture’ van het kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh. Een immens hol hoofd uit staal dat je gezien moét hebben. Laat je omver blazen!

Adembenemend zicht vanuit de Warandetoren

Een opvallende verschijning, zo kan je de Warandetoren in Middelkerke wel noemen! Vanop de basis (7 meter) heb je een prachtig uitzicht over de Warandetuinen: een natuurgebied met bijzondere planten en dieren. Als je tot boven klimt word je zeker beloond voor je inspanning. Het uitzicht over Middelkerke, Westende, de uitgestrekte polders, de zee, … adembenemend! Als je in Middelkerke bent, loont het ook de moeite om langs The Navigator Monument te gaan, een kunstwerk van de Deense kunstenaar Simon Dybbroe Moller. Zien we je daar?

Een vredesmonument met uitzicht over de Gentbrugse Meersen

De Gentbrugse Meersen is één van de groenpolen rond Gent. Een groot park- en natuurgebied van maar liefst 240 hectare. In de Gentbrugse Meersen is er voor elk wat wils. Denk aan een gevarieerd natuurgebied met bossen en een speelbos, een blotevoetenpad, moeras, graslanden, en ga zo maar door. In het zuidelijke deel van de groenpool vind je het Geboortebos en het Vredesbos. In dat laatste bos staat het Vredesmonument: een withouten, acht meter hoog monument in de vorm van een wapperende vredesvlag. Na de beklimming, geniet je van een prachtig uitzicht over de Gentbrugse Meersen. Een must-see!

 

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in