Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Op uitstap in Genk bij C-mine
Alle artikels

Genk: de perfecte citytrip

Genk, dat is de ideale mix van heerlijk eten, shoppen tot je erbij neervalt en cultuur opsnuiven. Een perfecte citytrip met andere woorden. Want een dagje Genk is leuk voor zowel gezinnen als vriendengroepen. Waar wacht je nog op?!

Heerlijk eten voor foodies

Boterhammetjes gesmeerd, drinkbus gevuld. Helemaal klaar voor een gezellige picknick. De enige vraag die overblijft is… waar?! Een echte aanrader is Camp Carré in het Molenvijverpark: een unieke picknickplek met designtafels. Een streling voor het oog! Thor Park biedt dan weer overdekte picknickplaatsen aan, middenin de natuur. Zalig om tot rust te komen. Wil je liever de lokale eetcultuur opsnuiven? Waag je aan de Finger Food-route! Je trekt eropuit in de multiculturele Vennestraat en proeft de heerlijkste specialiteiten. Daarnaast barst Genk van de toffe restaurantjes die we je graag zelf laten ontdekken.

Kunst en andere activiteiten

Buikje gevuld. Wat nu? Een must-see is LABIOMISTA, een kunstwerk over het leven van Koen Vanmechelen. Hij stippelde een route uit met kunst, installaties én dieren die belangrijk waren doorheen zijn leven. Wil je meer weten over de rol van design in ons alledaagse leven? Tot 29/09 kan je de expo ‘A School of Schools’ bezoeken, een expo over de relatie tussen design en onderwijs. Ook de moeite – en iets compleet anders – is De Vennestraat: winkels, galerijtjes en wekelijks een gezellige versmarkt. Hier kan je flaneren, slenteren en vooral watertanden door alle heerlijkheden!

Shop till you drop

Fashionista’s, unite! Want in Genk kunnen jullie je helemaal uitleven. In de Molenstraat vind je gedurfde, nieuwe winkelconcepten in ‘Stadsfabriekjes’. Want de stad Genk moedigt starters maar al te graag aan. Zo vind je bij SiNon Store vintage en industriële antiek. Bij Genkse Shtijl krijg je typische Genkse uitspraken op shirts en sweater. Perfect aandenken aan je citytrip? Heb je pech met het weer? Shopping 1 is de plek! Een overdekt winkelparadijs met een mengeling van ketens en boetiekjes. Voor ieder wat wils. Op zoek naar dat ene kleed waarmee je de show steelt op elk familiefeest? Dan raden we je US Clothing aan: uitgesproken designs en prints, kortom unieke stukken!

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in