Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
De 5 coolste outdoor activiteiten in avontuurlijk Oost-Vlaanderen
Alle artikels

De 5 coolste outdoor activiteiten in avontuurlijk Oost-Vlaanderen

1. Trailrunning

Voor hoogteverschillen in de provincie Oost-Vlaanderen moet je in de Vlaamse Ardennen zijn. Vooral de directe omgeving van de legendarische Koppenberg daagt elke trailloper uit. Het leuke aan de bult van Melden is dat je hem vanuit verschillende kanten kunt overwinnen. Maar de populairste loopbestemming in de regio bij zowel toppers als recreanten is het Kluisbos in Kluisbergen. Logeertip: voor wie er graag met een groep fietsmakkers of met de hele familie op uit trekt, is de Flandrienhoeve een absolute aanrader.

2. De graafste fietsuitdaging

Oude Kwaremont, Koppenberg, De Taaienberg…wie wil fietsen over kasseistroken moet de route van de Ronde van Vlaanderen doen, goed voor drie lussen. De blauwe lus van 78 km is de kortste. Logeertip: B&B Kokerelle in Maarkedal!

3. Op en onder water

Vlakbij het historisch stadscentrum van Gent ligt de Blaarmeersen, een groene parel en baken van sportiviteit. Het is een prachtig wandelgebied met een uitgestrekte vijver. Je kan er (zodra het weer mag) zwemmen, kajakken, waterfietsen, surfen en duiken. Tip: je kan er origineel overnachten in een van de acht hutten op het kampeerterrein.

4. Looproute Watersportbaan – Blaarmeersen

Een rondje Watersportbaan is exact 5 km maar het echte werk is het avontuurlijkere parcours doorheen het Sport- en Recreatiedomein de Blaarmeersen. In combinatie met een rondje Watersportbaan kom je zo aan de respectabele afstand van 10,7 km, grotendeels op onverhard terrein (boomschors, veldpaden…). Variatie troef. Het ene moment waan je je in een bos, het volgende aan het strand. In deze groenoase is het puur genieten voor de lopende natuurliefhebber.

5. Ook de allerkleinsten nemen maar beter reservekleren mee.

In het avonturenpark '7 summits' aan de Donkvijver in Oudenaarde is er een hoge klimtoren, je kan er pedalo varen, een speleoparcours afleggen of een death-ride maken. Het bijhorende blotevoetenpad (met Moerasparcours) is bovendien toegankelijk is gemaakt voor blinden en slechtzienden.

Beeld: © Stad Gent - Dienst Toerisme - Bas Bogaerts


Dankzij de inspanningen van de hele sector, zijn de meeste overnachtingen en activiteiten nog steeds beschikbaar. Sommige logies en activiteiten zijn mogelijk geschrapt. Informeer je op voorhand over je uitstap.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in