Gezellig shoppen op zondag aan de Kust

Vlaanderen Vakantieland 07 juni 2022

Wist je dat de tien badplaatsen echte shoppingparadijzen zijn? Elke zondag zijn de winkels open aan de Kust. Je kan er gezellig speuren naar dat ene koopje en tijdens je winkeldagje genieten van een heerlijke Latte Macchiato in één van de vele hippe koffiebars en van een lekkere warme wafel, dé lokale streekspecialiteit.

Je vindt zowel de gevestigde merken als onafhankelijke winkeltjes aan de Kust. In elke badplaats stoot je op leuke boetiekjes en trendy decozaken. Wij geven je alvast een korte selectie leuke shoppingadresjes mee waar je zeker eens langs moet gaan:

Loft Living in Nieuwpoort-Bad biedt meubels aan voor zowel binnen als buiten van bekende topmerken. Baenk is een conceptstore in Nieuwpoort met Scandinavisch design waar je kan genieten in de vintage koffiebar. Maffe interieuraccessoires en limited editions vind je ook bij Design Oostende naast het Kursaal. In Knokke-Heist moet je zeker eens langs gaan bij Sissy-Boy met zijn trendy modemerken. Nog in Knokke-Heist biedt Yaya kledij van vintage tot industrial, maar altijd met een subtiele verwijzing naar het strand. Granny Gears in Blankenberge is dé fietswinkel voor groot en klein. Kinderen die een brilletje nodig hebben, zijn bij De Duikboot in Oostduinkerke aan het juiste adres. Nog zo’n hippe kinderwinkel is Maison Odette in De Haan waar je zelf het schoentje van je oogappel kan samenstellen. Liefhebbers van retro en vintage moeten bij De Karavaan in Oostduinkerke langs lopen. Belle Histoire in Wenduine laat vrouwlief de uitgebreide Italiaanse damescollectie bekijken terwijl manlief geniet van de kwaliteitsselectie koffie, thee en gebak. Italiaanse fashion vind je ook bij Vita Vita in De Panne, ook weer met de volledige ‘Barista Experience’.

Koffie met een extra accent

Een bakje troost verheven tot een pure kunst, zowel voor het oog als voor de smaak. Dat is wat de hippe koffiebars doen. Koffie zetten is een ambacht en dat bewijzen de barista’s aan de Kust dagelijks. We haalden er hierboven al enkele aan en zetten er nog een paar in de kijker. Zo heb je Kiss my Coffee in Oostduinkerke waar je ook terecht kan voor een lekker ontbijt of een gezellig aperitief. Koffiebar Alfons in De Panne valt op door zijn frisse kleuren en originele vormgeving. Koffie- en theebar Bartolomé in De Haan baadt in een pure art-decostijl. Oode in Oostende zweert bij lokale en ecologisch verantwoorde producten. Le Muzée de l’Amuzette in Knokke-Heist is meer dan een koffiebar. Alles wat je ziet en gebruikt in deze concept store kan je ook kopen.

De lekkerste wafels aan zee

Culinair journalist Alexander Lobrano van de Amerikaanse krant The Wall Street Journal had horen waaien dat je aan de Belgische kust ongelooflijk lekkere wafels kan eten. Hij spoorde met de kusttram van Knokke-Heist naar De Panne en koos proefondervindelijk vijf adressen waar je volgens hem de beste wafels kan proeven:

  1. “De legendarische en hartvormige wafels van Moeder Siska in Knokke-Heist zijn een must voor zoetliefhebbers.”
  2. “De beste wafels aan de Kust vind je in ’t Koetshuis in Blankenberge, dit dankzij het zacht bestrooien met poedersuiker en dankzij de sluier van gekarameliseerde suiker.”
  3. “De grote luchtige wafels van Silversand op de zeedijk in Blankenberge zijn een streling voor de tong en de smaakpapillen.”
  4. “Kiezen uit vijftien verschillende soorten wafels bij Tearoom Georges in Oostende was zeer moeilijk. We hebben onze keuze van de Fôret Noire met zwarte kersen, slagroom en Calvados geen seconde beklaagd.”
  5. “Tearoom Aan Zee in De Panne serveert wafels met boter, twee soorten suiker en abrikozenconfituur. Heerlijk!”