Rust aan de kust

Vlaanderen Vakantieland 22 februari 2021

De Vlaamse badsteden zijn een populaire bestemming voor dagjes uit en weekendjes weg. Heeft de kust voor jou weinig geheimen meer? Check dan zeker deze tips, en laat je verrassen door minder bekende plekken, originele wandelingen en fantastische natuur.

Volg de knooppunten van de Kustwandelroute

Trek je wandelschoenen aan en volg De Kustwandelroute. Of een stukje ervan, want de hele route telt 180 kilometer en loopt van De Panne naar Knokke-Heist. De knooppunten maken het eenvoudig om je eigen wandeltocht uit te stippelen. Handig: zowat de helft van de Kusttramhaltes ligt op of vlakbij een traject van de Kustwandelroute. Zo kan je onderweg of op het einde van je wandeling gemakkelijk de tram nemen richting je verblijf voor een verkwikkende nachtrust.

De troeven van Zeebrugge

Ben je al eens in Zeebrugge op verkenning gegaan? Deze badstad heeft officieel het grootse strand van de kust - én een trein die vlak naast dat strand stopt. Smul van verse garnaalkroketten bij ’t Werftje, het oudste cafeetje van Zeebrugge, bewonder de elegantie en grandeur van het Palace Hotel op de zeedijk en geniet van het zicht op haven en zee in de vismijnsite. En wist je dat Zeebrugge dé place to be is voor kitesurfers? Je hoeft zelf het water niet op: de kiters vanop het strand gadeslaan is een schouwspel op zich.

Wandelen%20op%20het%20strand%20in%20Zeebrugge
Zeebrugge - (c) Jan D’Arthet

Naast surfers en kiters vind je op het einde van de zeedijk ook de toegangspoort tot De Fonteintjes, een langgerekt natuurgebied met duinen en duingraslanden. Het gebied ligt tussen Blankenberge en Zeebrugge en is dé plek voor liefhebbers van planten en bloemen: je kan er wel vijf soorten orchideeën spotten.

Wist je trouwens dat het tweede seizoen van de Vlaamse reeks Beau Séjour grotendeels in Zeebrugge is gefilmd? Fans van de reeks kunnen in Zeebrugge op pad gaan met een moviemap die je langs alle Zeebrugse filmlocaties brengt.

Weekend aan zee

In de Polderhoeve slaap je in alle rust op wandelafstand van duinen en zee. Via het Zeebos wandel je zo naar het strand.

Nog meer rust aan de kust?

Boek een rustgevende verblijf. bij één van onze logies aan de Kust.