Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Rust aan de kust
Alle artikels

Rust aan de kust

De Vlaamse badsteden zijn een populaire bestemming voor dagjes uit en weekendjes weg. Heeft de kust voor jou weinig geheimen meer? Check dan zeker deze tips, en laat je verrassen door minder bekende plekken, originele wandelingen en fantastische natuur.

Volg de knooppunten

Trek je wandelschoenen aan en volg De Kustwandelroute. Of een stukje ervan, want de hele route telt 180 kilometer en loopt van De Panne naar Knokke-Heist. De knooppunten maken het eenvoudig om je eigen wandeltocht uit te stippelen. Handig: zowat de helft van de Kusttramhaltes ligt op of vlakbij een traject van de Kustwandelroute. Zo kan je onderweg of op het einde van je wandeling gemakkelijk de tram nemen richting je verblijf voor een verkwikkende nachtrust.

De troeven van Zeebrugge

Ben je al eens in Zeebrugge op verkenning gegaan? Deze badstad heeft officieel het grootse strand van de kust - én een trein die vlak naast dat strand stopt. Smul van verse garnaalkroketten bij ’t Werftje, het oudste cafeetje van Zeebrugge, bewonder de elegantie en grandeur van het Palace Hotel op de zeedijk en geniet van het zicht op haven en zee in de vismijnsite. En wist je dat Zeebrugge dé place to be is voor kitesurfers? Je hoeft zelf het water niet op: de kiters vanop het strand gadeslaan is een schouwspel op zich.

Zeebrugge - (c) Jan D’Arthet

Naast surfers en kiters vind je op het einde van de zeedijk ook de toegangspoort tot De Fonteintjes, een langgerekt natuurgebied met duinen en duingraslanden. Het gebied ligt tussen Blankenberge en Zeebrugge en is dé plek voor liefhebbers van planten en bloemen: je kan er wel vijf soorten orchideeën spotten.

Wist je trouwens dat het tweede seizoen van de Vlaamse reeks Beau Séjour grotendeels in Zeebrugge is gefilmd? Fans van de reeks kunnen binnenkort in Zeebrugge op pad gaan met een moviemap die je langs alle Zeebrugse filmlocaties brengt.

Logeertips

Dune de Palace is een prachtig ingerichte vakantieappartement in het voormalige Palace Hotel op de dijk van Zeebrugge.

In de Polderhoeve slaap je in alle rust op wandelafstand van duinen en zee. Via het Zeebos wandel je zo naar het strand.

Hotel du Soleil ligt in het rustige Duinbergen , vlakbij het strand.


Ontdek nog meer leuke logies op Logeren in Vlaanderen Vakantieland. Verschillende logiesuitbaters werken samen met restaurants en wijzen je de weg richting veilige take-awayopties. Informeer ernaar bij je boeking.

Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in