Vlottenrijders op de Maas

Gezien op tv

Maureen en radiomaker Sofie Lemaire gaan op weekend in het Maasland. Ze varen vanuit Sailcenter Limburg de Maas af op een Treibgut* kampeervlot. 

Vlaanderen Vakantieland 27 september 2023

Ze vertrekken met de e-step naar het unieke Thorn waar ze tijdens een themawandeling (reserveren noodzakelijk) alles leren over de machtige vrouwen van het witte stadje. ‘s Avonds gooien ze hun anker uit op een rustig plekje op de Maasplassen voor een hapje, een drankje en een verkwikkende nachtrust.

De tweede dag bezoeken ze Maaseik, waar ze tijdens een rondleiding in de stad alles leren over de bokkenrijders. Een tochtje in een Fiat 500 uit de jaren ‘60 brengt hen langs plekken die belangrijk waren voor de bokkenrijders. Ze bezoeken Dilsen-Stokkem en Stein om vervolgens te eindigen in Maasmechelen, waar ze kunnen smullen van een gerechtje uit de tijd van de bokkenrijders.

* Een Treibgut biedt plaats aan vier of vijf personen. Je kunt ermee varen, in koken en overnachten. Het is bewust back to basics: er is geen wifi en geen elektriciteit.
Een vaarbrevet is niet nodig. En er zijn verschillende routes.
Info en boekingen: Sailcenter Limburg
0032 (0)89 56 52 84
info@sailcenterlimburg.com

 

Maureen en Sofie Lemaire op weekend in het Maasland - Aflevering 15

Zelf ook een weekendje Maasland?

Ga op weekend in B&B Bed & Bokes aan de Maaskant en geniet van de diverse omgeving. Je kan er genieten van ongerepte natuur, een ontspannende jacuzzi en culinaire lekkernijen in de buurt. Meer van dat lekkers vind je in het stijlvolle Hotel Aldeneikerhof in Maaseik. Het hotel is idyllisch gelegen, heeft een uitstekende keuken en bevindt zich om de hoek van wijndomein Aldeneyck. Meer zin in actie? Boek enkele nachten in vakantiewoning Sint-Janshoeve en beleef hoevetoerisme zoals het hoort. Je geniet er met zes personen van de groene omgeving van Maaseik en kan je naar hartenlust uitleven in de grote tuin.

Meer logies in het Maasland >