Starten met een toeristisch logies

Toerisme is een uitdagende én boeiende sector.
Fijn dat jij wil starten met een toeristisch logies of reeds actief bent in de toeristische sector!
Onze sector is in voortdurende evolutie, en dat geldt zeker ook voor de bijhorende regelgevingen en voorwaarden voor het uitbaten van een toeristisch logies.

Handleiding voor logies

Hieronder vind je de gratis digitale handleiding voor het starten en uitbaten van een toeristisch logies. 

Deze handleiding is een unieke uitgave van Logeren in Vlaanderen vzw. Logeren in Vlaanderen vzw is al sinds 2004 een vaste waarde in de sector.  Samen met de vijf provinciale toeristische organisaties (Westtoer, Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Provincie Antwerpen, Toerisme Vlaams-Brabant, Visit Limburg) en private logiessectoren ondersteunt Logeren in Vlaanderen de logies en het toerisme in Vlaanderen.

Onderstaande handleiding biedt jou een stevige houvast en leidraad voor de opstart van jouw project of een opfrissing als je reeds langer een logies uitbaat.

Naast informatie voor starters bevat deze uitgebreide handleiding ook nuttige informatie en tips voor bestaande logies. In deze handleiding komen volgende onderdelen meer uitgebreid aan bod: 

  • Regelgeving 
  • Ondernemerschap 
  • Marketing- en communicatie 
  • Opleidingen 
  • Tips- en praktijkervaringen 
Cover handleiding

Download hier de handleiding

Deze versie van de handleiding is opgemaakt in portretversie voor print. Zo kan je zelf bepalen welke delen je eventueel afprint.

Handleiding Vlaanderen Vakantieland (4,37 MB - PDF)

Logiesnetwerk Vlaanderen Vakantieland

Onder de sterke merknaam Vlaanderen Vakantieland voert Logeren in Vlaanderen i.s.m. de vijf Vlaamse Provincies promotie voor vakantie in Vlaanderen.

Ook jij kan, zowel als starter of als actieve uitbater, aansluiten bij het Logiesnetwerk Vlaanderen Vakantieland.

Zo blijf je permanent op de hoogte over het reilen en zeilen in de toeristische sector, kom je in contact met collega’s én sta je met je logies mee in de kijker op www.vlaanderenvakantieland.be!

Reeds meer dan 1.250 logies zijn aangesloten waardoor dit het grootste logiesnetwerk van Vlaanderen is.

Contacteer ons voor meer informatie of vragen: tel. 016.28.60.35, info@logereninvlaanderen.be

Vlaanderen Vakantieland

Als partner helpen we je graag met het promoten van jouw logies onder het sterke merk Vlaanderen Vakantieland. We ondersteunen aangesloten logies tijdens vormings- en inspiratiemomenten en brengen logiesuitbaters met elkaar in contact om onderling ervaring en advies uit te wisselen.

Sluit je aan bij het Logiesnetwerk Vlaanderen Vakantieland