Fika

Welkom bij Carl en Hilde
Vakantiewoning
Erkend

Richtprijs € 400

Prijs per woning (4p.), weekend

Boek je verblijf

Scandinavisch ontspannen in Heuvelland

Ligging

Fika vind je in Kemmel, het hart van Heuvelland, op de flank van de Kemmelberg. Van hieruit verken je de West-Vlaamse bergen, bezoek je de ontroerende sites uit In Flanders Fields, ontdek je de historische steden van de Westhoek en steek je zelfs 'de schreve' over naar Frans-Vlaanderen. Hoe centraal kun je zijn in een uithoek van Vlaanderen?

Logies

Fika is een vakantiewoning voor maximaal vier personen. De vakantiewoning bestaat uit twee slaapkamers met elk een badkamer en een open leefruimte met living, eetplaats en volledig uitgeruste keuken. 

Fika is ingericht in de moderne Scandinavische stijl waar de Zweden zo'n mooi woord voor hebben: lagom, niet te veel, niet te weinig, net genoeg. De tuin van Fika loopt over in het landschap dat wordt gedomineerd door zijn imposante buur, De Kemmelberg.

Troeven

 • Ideaal voor rust- en stiltezoekers
 • Duurzaam logies
 • Wandel- en fietsbestemming
 • Verhuur elektrische fietsen
 • Ontbijtmand met streekproducten op aanvraag
 • Laadpaal

Arrangementen

Origineel & uniek

Jultid i Fika! (Kersttijd in Fika)

Heuvelland

€ 400

Prijs per woning

Met z'n tweetjes

Kärlekmånad i Fika! (Liefdesmaand in Fika, nu ook in de krokus)

Heuvelland

€ 400

Prijs per woning

Waar je verblijft

Contact

Fika

Terrierstraat 5
8956 Heuvelland (Kemmel)

Wat heeft dit logies te bieden?

Faciliteiten

 • Free Wifi
 • Parking
Rust & natuur

Rust & natuur

Fika ligt aan een natuurgebied en aan een bos, dé plek om heerlijk te genieten van rust en natuur. Het vakantiehuis maakt trouwens deel uit van het select groepje Heuvellandse stiltelogies en is één van de ambassadeurs van Westhoek Unplugged, waar onthaasten, verstillen en vertragen centraal s...

Benen van wandelaar die over een boomstam loopt

Wandelvakantie

Fika ligt in het hart van Heuvelland, een magneet voor wandelaars. Vanuit de vakantiewoning sluit je zo aan op het wandelnetwerk van Heuvelland en omstreken. Het natuurdomein op de Kemmelberg is ondertussen zelfs zo groot geworden dat het garant staat voor minstens een dag vol wandelplezier.

Koppeltje op de fiets stopt langs de kant van de baan

Fietsvakantie

Fika ligt naast de Kemmelberg, een mythische heuvel voor fervente fietsers. Vanuit de vakantiewoning sluit je gemakkelijk aan op het fietsnetwerk. Je kan trouwens ter plaatse elektrische fietsen huren. Dan zijn die heuvels zo overwonnen.

Koppel zoent elkaar op het strand

Met z'n tweetjes

Ben je op zoek naar rust en stilte? Dan ben je bij Fika aan het juiste adres. Het is misschien wel dé plek om met twee volledig tot rust te komen. Buiten de schoolvakanties is er trouwens een apart tarief voor een verblijf met twee. Profiteer ervan!

Capaciteit van het logies

Aantal accommodaties: 1
Indeling:
 • 1 accommodatie voor 4 personen
  • 2 kamers voor 2 personen
  • 2 badkamers

Totaal aantal personen in de accommodatie(s): 4

Praktische informatie

Check-in: 17:00 - 19:00

Check-out: 08:00 - 10:00

Vraag de voorwaarden na bij de logiesuitbater.

Reservatievoorwaarden

Wanneer U als huurder de vakantiewoning Fika boekt, verklaart U zich akkoord met de onderstaande reservatie-, betalings- en annulatievoorwaarden, net als met de huisregels en de algemene huurvoorwaarden:

Reserveren en betalen

 1. De huurder kan telefonisch, via e-mail of via internet reserveren. Deze manieren van reserveren zijn bindend. Door het vastleggen van een reservatie, worden de huisregels, de reservatie- en annulatievoorwaarden en de algemene huurvoorwaarden van kracht. 
 2. Elke aanvraag voor reservatie wordt door de verhuurder bevestigd door middel van een reservatiebevestiging per e-mail en dit binnen de 48 uur na ontvangst van de aanvraag.
 3. Binnen de 5 dagen na ontvangst van de reservatiebevestiging dient er een voorschot betaald te worden via bankoverschrijving, van 60 euro per nacht van de verblijfsduur. De reservering is pas definitief na ontvangst van dit voorschot. Bij niet-tijdige betaling van het voorschot, behouden wij ons het recht voor om de vakantiewoning zonder verdere formaliteiten of verwittiging te herverhuren, onverminderd ons recht op een annulatievergoeding. 
 4. Tegen ten laatste 10 dagen voor het verblijf dient het nog openstaande bedrag van de huurprijs samen met de huurwaarborg overgemaakt te worden via bankoverschrijving. Bij een reservering binnen de 14 dagen voor aanvang van het verblijf dient de huurder de totale huurprijs samen met de waarborg te betalen via bankoverschrijving. Er worden geen cash-betalingen aanvaard. 
 5. De niet-tijdige betaling van het voorschot, de niet-tijdige betaling van het saldo of het niet-tijdig verschijnen op de afspraak worden met annulatie gelijkgesteld.

Waarborg

 1. De waarborg van 300 euro wordt ten laatste 10 dagen voor het verblijf betaald via bankoverschrijving (en dit zoals in art. 4 vermeld, samen met het nog openstaande bedrag van de huurprijs). Indien de waarborg niet betaald wordt, wordt de verhuring aanzien 'als geannuleerd minder dan 10 dagen voor aankomst' (zie art. 8) en wordt de volledige huurprijs aangerekend als annulatievergoeding. 
 2. De waarborg wordt ten laatste 14 dagen na vertrek van de huurder via bankoverschrijving terugbetaald, indien er niets beschadigd of verdwenen is (cfr inventarislijst) en/of er bijkomende kosten moeten verrekend worden. De huurder meldt elke vorm van schade bij zijn vertrek uit de woning. De kosten verbonden aan eventuele schade, verdwenen inboedel of extra poetswerk worden van de waarborg afgehouden. Indien deze waarborg niet volstaat voor de dekking van alle schade, verdwenen inboedel of extra poetswerk die door de verhuurder werd vastgesteld, dan staat de verantwoordelijke van de boeking in voor de volledige vergoeding van de bijkomende kosten.

Annulatie door de huurder

 1. Indien de huurder - om gelijk welke reden - wil annuleren dient dit aan Fika gemeld te worden door een annulatiemail te sturen naar fika@telenet.be. 
 • Pas als Fika deze annulatiemail heeft ontvangen én heeft bevestigd, is de gemelde annulatie geldig.  De huurder betaalt volgende annulatiekosten : 
 • Indien de annulatie meer dan 60 dagen voor de aanvang van het verblijf aan Fika wordt gemeld, dan wordt het al betaalde bedrag van de reservatie aan de huurder teruggestort.
 • Indien de annulatie tussen de 60 en de 10 dagen voor de aanvang van het verblijf aan Fika wordt gemeld, dan wordt 60 euro per nacht gekoppeld aan die reservatie door Fika als verworven beschouwd.
 • Indien de annulatie minder dan 10 dagen voor de aanvang van het verblijf aan Fika wordt gemeld, dan wordt het totale bedrag van de reservatie door Fika als verworven beschouwd.
 • Indien de huurder geen gebruik maakt van de vakantiewoning of deze voor het einde van de huurperiode verlaat, zal er geen enkele terugbetaling plaatsvinden.

Annulatie door Fika

 1. In het geval dat Fika een verblijf zou moeten annuleren, worden alle reeds overgeschreven bedragen aan de huurder terugbetaald door bankoverschrijving op het bankrekeningnummer dat de huurder heeft gebruikt tijdens de reservatie. De huurder kan geen enkele andere vorm van schadeloosstelling eisen.

Wijzigen van de reservatie

 1. Indien de huurder na een reservatie de datum van het verblijf wenst te wijzigen, gelden volgende voorwaarden:
  1. Indien de wijziging wordt aangevraagd meer dan 60 dagen voor de aanvang van het initieel gereserveerde verblijf, worden geen extra kosten aangerekend tenzij een administratieve kost van 15 euro. 
  2. Indien de wijziging wordt aangevraagd minder dan 60 dagen voor de aanvang van het initieel gereserveerde verblijf, worden de annulatievoorwaarden in artikel 8 van kracht, samen met een administratieve kost van 15 euro.  Indien de verhuurder erin slaagt om Fika opnieuw te verhuren voor de door de wijziging vrijgekomen periode, vervallen de annulatievoorwaarden en zal enkel de administratieve kost van 15 euro aangerekend worden. 

Fika huur je voor een weekend (vr-zo), een midweek (ma-vr) of een week (vr-vr). Tijdens de zomervakantie is het vakantiehuis enkel per week te huur. Buiten de schoolvakanties is er een voordeeltarief voor verblijven door één of twee personen en dit voor de midweek- en weekformule. In dit geval wordt één van de kamers afgesloten. Voor meer info bezoek onze website www.fika.one.

Attracties & musea in de buurt van dit logies

Bekijk

Wat te doen in de buurt van dit logies

Bekijk