De Bles

Welkom bij Peter en Hilde Walcarius Vermeersch
Vakantiewoning
Erkend

Richtprijs € 130

Prijs per woning (2p.), per nacht

Boek je verblijf

Vakantiewoning De Bles

Ligging

Vakantiewoning De Bles is gelegen in een rustige straat, Kouterlosstraat 13, in het landelijke Avelgem, op een boogscheut van Henegouwen en Oost-Vlaanderen. Evengoed kunnen we concreter benoemen: Pays de Collines en de Vlaamse Ardennen. Avelgem is een gezellige gemeente aan de Schelde met meerdere horecazaken en winkels. Op enkele tientallen meters van De Bles situeren zich twee trage wegen: de oude spoorwegbeddingen: 'De Trimaarzate' en 'het Gulden Sporenpad'. Je vindt er fiets- en wandelknooppunten en kan dus meteen fietsen en wandelen in de weidse natuur met mooie vergezichten. In de onmiddellijke buurt vinden we het mooie natuurdomein de Scheldemeersen, vlot te bereiken via de oude spoorwegbedding. In een straal van 10 km: het 500 ha grote Kluisbos, het pittoreske Kwaremont, Tiegemberg, Provinciedomein De Gavers, het Mortagnebos, het Orveytbos enz... Iets verderop: Domein De Ghellinck, het Muziekbos, Pays de Colinnes Het kanaal Kortrijk-Bossuit, op 5 km van De Bles, verbindt de Schelde en de Leie. De historische steden Kortrijk, Ronse, Oudenaarde, Doornik en Rijsel liggen niet ver weg en zijn zeker een bezoekje waard.

Logies

De Bles is een stille, warme plek die plaats biedt aan maximum 4 personen. Deze bungalow is recent volledig gerenoveerd, stijlvol ingericht, en biedt alle comfort voor een zorgeloos verblijf. De woning is drempelvrij, en hoewel niet zo groot: toch heel lichtrijk met een aangenaam ruimtegevoel. Je treft er een compleet uitgeruste keuken aan waarin je met plezier aan de slag kan. Het overdekte buitenterras is Zuidwesten gericht. Zodra de zon tevoorschijn piept, is het er heerlijk vertoeven. Ligstoelen en tuinmeubelen zijn aanwezig. Zowel de woning als de tuin zijn netjes en verzorgd. Dit vinden wij heel belangrijk.

Troeven

Je mag rekenen op een persoonlijk onthaal bij aankomst. Wij runnen een boerderij/paardenpension in Avelgem, op anderhalve kilometer, en zijn gedurende jouw verblijf steeds bereikbaar. We helpen je graag verder! Werkelijk alle faciliteiten zijn aanwezig om te kunnen genieten van een zorgeloos verblijf, met in het bijzonder:

 • Airco in de woning, ook in beide slaapkamers.
 • Een afsluitbare fietsenberging met een goede fietspomp en tuinslang (voor het afspoelen) ter beschikking.
 • Voor wie komt met jonge kinderen: een degelijke kinderstoel, bedje en toebehoren is aanwezig. 
 • Een ruime carport met laadpaal voor elektrische wagens (het verbruik wordt bij vertrek apart aangerekend) 
 • In de woning vind je een map met nuttige informatie over de buurt en omgeving: winkels, horeca, toeristische info enz... In de map tref je ook een inventaris aan + uitleg over onze accommodatie.

Waar je verblijft

Contact

De Bles

Kouterlosstraat 13
8580 AVELGEM (Avelgem)

Wat heeft dit logies te bieden?

Faciliteiten

 • Free Wifi
Benen van wandelaar die over een boomstam loopt

Wandelvakantie

De vakantiewoning is gelegen in de onmiddellijke nabijheid van fiets- en wandelnetwerken. In Avelgem kunnen naast fietsen ook vespa's gehuurd worden voor een rondrit in de mooie Leie-Scheldestreek of Wallonië Picarde.

Koppeltje op de fiets stopt langs de kant van de baan

Fietsvakantie

De vakantiewoning is gelegen in de onmiddellijke nabijheid van fiets- en wandelnetwerken. In Avelgem kunnen naast fietsen ook vespa's gehuurd worden voor een rondrit in de mooie Leie-Scheldestreek of Wallonië Picarde.

Moeder en vader met kind tussenin met zicht op het veld

Gezinsvakantie

De vakantiewoning is een gelijkvloerse bungalow die plaats biedt aan maximum 4 personen of een gezin met 2 kinderen.

Capaciteit van het logies

Aantal accommodaties: 1
Indeling:
 • 1 accommodatie voor 4 personen
  • 2 kamers voor 2 personen
  • 1 badkamer

Totaal aantal personen in de accommodatie(s): 4

Praktische informatie

Check-in: 14:00 - 22:00

Check-out: 06:00 - 12:00

Vraag de voorwaarden na bij de logiesuitbater.

annulering minder dan 4 weken op voorhand = 50% van de huurprijs
annulering minder dan 7 dagen op voorhand = 100% van de huurprijs

Let wel: wij hebben begrip bij situaties van uitzonderlijke overmacht (vb. overlijden in de naaste familie/ ongeval waardoor de uitstap niet gemaakt kan worden) . In zo'n geval zullen wij geen kost aanrekenen en terugbetalen wat reeds voldaan werd.

130€ per overnachting voor 2 personen
140€                               voor 3 personen
150€                               voor 4 personen

Schoonmaakkost per verblijf = 50€

Bij rechtstreeks boeking wordt een waarborg van 300€ aangerekend die op de dag van vertrek aan je terugbetaald wordt, ervan uitgaande dat er geen schade is.

Attracties & musea in de buurt van dit logies

Bekijk

Wat te doen in de buurt van dit logies

Bekijk