Speels ravotten op vakantie

Vlaanderen Vakantieland 28 februari 2023

Ontdekkingstochten. Schatten opgraven. Een huis met een eindeloze tuin om in te ravotten met de kinderen. Gun je guitige zelf een welverdiende vakantie. Wij zetten je alvast op weg met deze heerlijk speelse activiteiten.

Wandelen in de Slapende Reus

Zand, duinen, dennen en spectaculaire boomwortels. Meer heb je niet nodig om een wonderlijk reliëf te creëren. De uitgestrekte Kempense Heuvelrug staat ook wel bekend als de Slapende Reus. Met een beetje verbeelding weet je meteen waarom. Op het hoogste punt, in provinciaal Groendomein Hoge Mouw, prijkt een immens groot, hol hoofd uit staal. A Giant Sculpture van kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh voegt zo een bevreemdend element toe dat de mythische sfeer enkel versterkt.

Je kan de sprookjesachtige omgeving verkennen via het wandelnetwerk. Voor jonge stappers zijn er avontuurlijke activiteiten onderweg, en speelzones geïnspireerd op de prehistorie. Een minidoolhof, ijzertijdboerderij en verborgen schatkisten? Aanwezig!

Samen uit, samen thuis! Of in dit geval; samen nog enkele dagen meer plezier beleven. De meest familiale verblijfplaatsen in de buurt vind je hier.

© Toerisme Provincie Antwerpen

Dollen in het bos

Het kindvriendelijkste bos van Vlaanderen? Dat moet Bosland zijn! Eén groot avonturenbos vol speelplekken waarin kinderen op expeditie vertrekken met een Bengelkaart die haast onleesbaar is voor volwassenen. Na het schatten zoeken biedt een speciale Bosland-hangmat de ideale plek om even uit te blazen. Of waarom het gebied niet verkennen met een ezel als gids? Hij helpt bij het dragen van een welverdiende picknick. Al ben je ook altijd welkom om in de thuishaven van de ezels na te genieten van een vers, ambachtelijk schepijsje.

Niet weg te slaan uit Bosland? Dan is de luxueuze vakantiewoning Pelterheggen exact wat je zoekt!

Het avonturenbos Bosland vol speelplekken © Visit Limburg

Vakantie voor dierenliefhebbers

Van wandelen met een ezel of alpaca, heerlijk draven door de bossen of gezellige huifkartochten met echte Vlaamse boerenpaarden. Op verschillende plekken in Vlaams-Brabant kan je terecht voor heel wat dierenplezier.

Wandelen met alpaca’s in Vlaams-Brabant - © Toerisme Vlaams-Brabant

Wil je genieten van de natuur met uitzicht op een grote vijver, uitgestrekte vlaktes of de basiliek van Scherpenheuvel? Of gaat je voorkeur toch uit naar een portie actie en avontuur? Vakantiewoning Lianko biedt je de keuze!

Zwaai zelf de scepter

Ieder jaar zakken meer dan 100.000 carnavalsliefhebbers af naar het centrum van Aalst om samen feest te vieren. Het geheime recept achter het grootste carnaval van ons land? Dat ontdek je op een ongeziene manier tijdens de Magische Carnavalswandeling. Een verrassende interactieve tocht doorheen het stadscentrum van Aalst neemt je 365 dagen per jaar mee in het grote verhaal van Aalst Carnaval.

Nagenieten van je dag vol met toeters en bellen doe je in één van onze betoverende logies. Vind hier de leukste verblijfplaatsen in de buurt.

Blobberdeblob

De ideale begeleider voor een gezinszoektocht, dat moet het vrolijke personage Blob zijn. Wie hem volgt, pikt onderweg op de mooiste groene plekjes van de Leiestreek heel wat weetjes over planten en dieren mee. Al vijftien gezinsspeurtochten heeft hij uitgestippeld, maar daar komen er voortdurend nieuwe bij!

(c) Gezinsspeurtocht Blob in de Leiestreek

Na de speurneus uit te hangen met Blob heb je de mooie plekjes van de Leiestreek opgespoord. Wil je nog meer genieten van deze schitterende streek? Speur dan zeker deze verblijfplaatsen eens op om meerdere dagen van het groen te genieten.

 

algemeen-2-bijzonder-310x360_fb6d8365d913c1c609fe1db5c8e89012.jpg

Voor elke stemming een bestemming!

Er staat een heel aanbod hotels, B&B’s, vakantiewoningen en campings in Vlaanderen voor je klaar.