Kamperen is voor iedereen! Doe de test en ontdek je kampeerstijl

Vlaanderen Vakantieland 13 april 2022

Van solo-tripje tot familievakantie, van back to basics tot superdeluxe: er is een formule voor iedereen! Benieuwd naar welke kampeerder jij bent? Doe hier de test en ontdek je kampeerstijl.

Zin in een onvergetelijke vakantie dichtbij de natuur, niet te ver en toch helemaal weg van de dagelijkse sleur? Dat is kamperen! Het is een niet te missen ervaring, voor jong en ouder. Je kiest je eigen ritme, zoekt de rust op of sluit juist gezellig aan bij je vakantieburen. Ook kinderen hebben de tijd van hun leven: ze maken vriendjes en kunnen in alle veiligheid het avontuur opzoeken. Het maakt niet uit met wie je eropuit trekt: je partner, het (plus)gezin, de kleinkinderen of gewoon met jezelf. Of je nu liever je camper op een rustig plekje in de natuur parkeert of je kinderen een geanimeerde dag bezorgt met een welgevuld programma... Elke camping is anders, je vindt zeker de perfecte match.

Doe de test: welke kampeerder ben jij?

Wat betekent vakantie voor jou?

 1. Vooral een leuke, actieve tijd voor de kinderen.
 2. Heerlijk genieten, in alle rust.
 3. Mooie herinneringen opbouwen samen met het gezin.

Wat verwacht je van een reisbestemming?

 1. Voldoende activiteiten: zwembad, sportvelden, toffe animatie.
 2. Een mooie mix van natuur, cultuur, wellness, beweging, gastronomie.
 3. Avontuur en ontdekking, nieuwe dingen kunnen uitproberen.

Hoe ziet je favoriete reisgezelschap eruit?

 1. Voldoende leeftijdsgenoten voor de kinderen.
 2. Gezellig met z’n twee er even tussenuit.
 3. Op avontuur met heel het gezin.

Ontspannen is voor jou…

 1. Een ochtendloopje terwijl de kinderen veilig kunnen spelen.
 2. Na een gezellige avond tot rust komen met wat yoga of een warm bad.
 3. Me-time, af en toe een momentje zonder de mini’s.

Waar let je op bij het kiezen van een accommodatie?

 1. De voorzieningen, zodat we zelf niet te veel moeten meenemen of opruimen. Het blijft wél vakantie.
 2. Rust en comfort: privé-sanitair is essentieel, een sauna of hot-tub is een plus.
 3. Is er genoeg te beleven? Zijn er originele logies, avontuurlijke activiteiten, een verrassende omgeving...?

Ontdek hier jouw kampeerstijl

Vooral 1? Jij wil vooral een geweldige tijd voor je kinderen (en jezelf!)

Campings zijn een waar paradijs voor kinderen. De natuurlijke omgeving is al een attractie op zich. Een spannende speeltuin, tof zwembad en uitgekiend programma vol originele activiteiten maken de pret compleet. Je kan tevreden toekijken hoe je kroost zich uitleeft (koffietje? Check!) terwijl je alvast die leuke uitstap plant. Je hebt zelfs even de tijd om dat boek uit te lezen of een natuurloopje te doen terwijl je kinderen in veilige handen zijn. Met een gehuurde accommodatie maak je het jezelf nog makkelijker (travel light!). De ene slaapplek is bovendien nog origineler dan de andere: elk kind wil wel eens in tipi of woonwagen slapen, toch? Intussen hoef je zelf niets in elkaar te steken. Geen zin om te koken? In het campingcafé nemen ze gewoon waar ze zin in hebben. Win-win!

Ontdek onze kindvriendelijke campings

Vooral 2? Kamperen is voor jou heerlijk onthaasten en genieten

Voor jou staat vakantie gelijk aan quality time in de overtreffende trap: tijd om zorgeloos te genieten. Goed nieuws: ook dan zit je goed op de camping! Vergeet dat tentje op Rock Werchter, je geniet hier in alle comfort. Een glampingtent met verwarming (of airco), chalet met sauna of natuurhuisje met eigen sanitair: sommige accommodaties doen je zelfs twijfelen of je niet in een luxeresort bent terechtgekomen. Je wordt wakker middenin de natuur, ideaal voor een zonnegroet aan het water of ochtendwandeling in het bos. Daarna doe je boodschappen in de plaatselijke winkel of ploft neer op een terras om van lokale specialiteiten te proeven. Vervolgens is het tijd voor een siësta, een verkwikkende fietstocht of voor wat cultuur/shopping plezier in een stadje in de buurt. ’s Avonds kom je weer heerlijk tot rust op je eigen plekje in het groen.

Ga voor rust en ontspanning op deze campings met verhuuraccommodaties

Vooral 3? Jouw kampeervakantie zit vol beleving en avontuur

Klaar voor je eigen expeditie Robinson met het gezin? Ga samen kamperen! Eerste uitdaging: het in elkaar puzzelen van de tent of uitdokteren van de functies in je camper. Of misschien hebben jullie voor een bijzondere slaapplek gekozen, hoog in een boom of op een vlot in het water? Extra spannend wordt het ’s avonds wanneer jullie zelf een maaltijd moeten fixen. Samen kijken jullie uit naar de ‘challenges’ voor de volgende dag: wordt het een hindernissenparcours, de trektocht door de wilde natuur of toch een bakfietstocht? Na een heerlijk ontbijt dat ’s ochtends gewoon werd geleverd, gaan jullie de uitdaging aan. Gelukkig hoeven jullie die proeven niet helemaal zelf te organiseren: heel wat campings geven immers verrassende workshops en verhuren (bak)fietsen, steps of andere tweewielers. Terwijl de kids ’s avonds nog een openluchtfilmpje meepikken, drinken jullie gezellig een glas met het prachtigste uitzicht. Onbetaalbaar!

Ontdek het avontuur op onze campings!