Fietsen door het water in Bokrijk

Vlaanderen Vakantieland 07 augustus 2021

Met de fiets door het water? Aan knooppunt 91 van het fietsroutenetwerk in Limburg fiets je dwars door de vijvers van De Wijers. Een verbluffende ervaring, met het wateroppervlak naast je op ooghoogte. Het populairste fietspad sinds 2017!

Alsof Mozes himself het water heeft gespleten en er een fietspad heeft aangelegd. Aan knooppunt 91 in Bokrijk verdwijn je geleidelijk het water in, tot de eenden en zwanen op ooghoogte naast je dobberen. Heel bijzonder. Ook voor de toeschouwers, want die hoofdjes die net boven het water lijken te glijden, zijn echt wel grappig.

Drie fietsroutes in Limburg

Nu je toch aan het fietsen bent, suggereren we je drie routes om de streek nog beter te leren kennen. Fietsen langs en door het water (23 km) volgt het Albertkanaal en klieft door De Wijers, een prachtig natuurgebied met meer dan duizend vijvers. Langs vijvers en het mijnverleden (59,3 km) toont je het mooiste van Hasselt en Genk. En Hedendaags mijnverleden (44 km) brengt je naar C-mine in Genk.

Fietsen door de Bomen in Bosland

Fietsen door de Bomen is een unieke fietsbeleving waarbij je op 10 meter hoogte letterlijk tussen de bomen fietst. Krijg je niet geniet van fietsen door het Water en de Bomen? Dan kan je sinds 2021 ook Fietsen door de Heide in het Nationaal Park Hoge Kempen. Een fietsbrug zorgt voor een uniek panoramisch uitzicht van het park.

Fietsen en logeren in Genk

Geniet nog wat langer van Limburg en maak er een weekendje weg van. Verblijf bij luxe-relax B&B Lavendine pure in Genk of boek een overnachting bij een van de andere logies in Genk en trek er van daar op uit naar het Nationaal Park Hoge Kempen! Dé ideale plaats voor een weldoende fietstocht!