The Cabin in the Woods: boslogies voor stiltezoekers

Vlaanderen Vakantieland 05 juni 2020

Iedereen die ooit in de natuur heeft geslapen, weet hoe fris je wakker wordt. Gezonde lucht, outdoor activiteiten en minder kunstlicht bevorderen immers de (nacht)rust. Door het gebrek aan externe prikkels heb je nu alle tijd om rustig de banden aan te halen met je reisgezelschap.

Nergens rustiger dan hoog in een boom

Dát is het uitgangspunt bij Treelodge, een boomhuttendorp in de echt wel stille Kempen (Antwerpen). Wat verderop ligt een ven voor waterpret, maar je kan er evengoed mountainbiken of kajakken op de Kleine Nete, van Retie naar Kasterlee. Kies zelf hoe basic of luxe je verblijf wordt. Leuk: je kan er slapen in een hangmat onder de sterrenhemel.

Op safari!

Jazeker, ook in Vlaanderen kan je op verschillende locaties onthaasten in een heuse safaritent. Bij Camping De Boomgaard in Maaseik (Maasland, Limburg) heeft je safaritent (4-6 personen) een prachtig zicht over de meanderende Maas. Ook bij Siësta in Lille (Kempen, Antwerpen) kan je in een safaritent slapen. Je logeert er midden in de bossen en hebt verschillende wandel- en fietsroutes in de omgeving. Ook bij Camping Provinciaal Domein De Gavers in Geraardsbergen (Vlaamse Ardennen Oost-Vlaanderen) kan je kamperen in safaritenten. Of wat denk je van slapen in een tipi, bell tent, coco sweet caravans of trekkershutten? 

Samen genieten

Eventjes de exclusieve aandacht voor je familie of vrienden, het kan in Twinstone Lodge te Genk (Limburgse Kempen), een luxe vakantiewoning voor groepen tot 28 personen (op te splitsen in een module voor 12 en een voor 16 personen). Het domein, Kattevennen in Genk, geeft toegang tot het Nationaal Park Hoge Kempen en ligt ideaal voor natuurwandelingen of het afwerken van het fietsroutenetwerk.

Scandinavisch onthaasten

Vergis je niet: Knuscabin ligt, met z’n nordic design, gewoon in het Antwerpse Lille (Kempen). De cabin is goed voor 6 personen. Onder de bomen geniet je er in de hottub of beleef je er een gezellige avond rond de vuurschaal.

Battery low, currently charging

Achter de meer conventionele vakantiewoning De Douvevallei in Heuvelland (Westhoek, West-Vlaanderen), staan twee slaappods te lonken, in een ruime zuid-gerichte tuin met speelweide en boomgaard. Daar bovenop komen nog een houtgestookte barrelsauna en een stilteruimte, omdat je nooit relaxt genoeg kan zijn. De allerlaatste spanning speel je kwijt in de natuurlijke zwemvijver met zicht op het natuurgebied De Douvevallei. Nog een plus: de ligging tussen de heuvels, vlakbij diverse wandel-, fiets- en ruiterpaden

Glamping

Toch graag een beetje luxe? Dan is glamping vast wat voor jou! Bij Glamping Universe in Oudenburg (Westhoek, West-Vlaanderen) slaap je in een bubbel. Een bubbel? Jazeker, een bubbel! Je valt in slaap terwijl je naar de sterrenhemel kijkt en geniet van voorbijtrekkende wolken). Ook bij City Camping Antwerp zit je goed voor een portie glamping. Via de voetgangerstunnel, ferry of waterbus kom je in een wip aan de overkant van de Schelde vlakbij het historisch centrum van Antwerpen.

Glamping Universe
(c) Glamping Universe
 

Op zoek naar een gezellige overnachting?

Vlaanderen Vakantieland is vele mooie dorpen en steden met gastvrije logies rijk. 

 
Beeld: © Westtoer