Brugge: beleef & bewonder: Een wondere microkosmos

Vlaanderen Vakantieland 22 juni 2022

 

Brugge verzamelt het beste van een wereldstad in een wondere microkosmos. Historisch erfgoed en streetart, sterrenkeuken en hippe hang-outs, pittoresk water en groene panorama’s: je vindt het hier allemaal. Citytripje op een UNESCO-site? In Brugge kan het!

Oesters & wafels

Brugge was niet voor niets de hometown van de Bourgondiërs. Bij Amuzee gaan ze aan de slag met lekkers uit de Noordzee. Ook bij Sans Cravate kan je je culinair laten verwennen. Brouwerij Bourgogne des Flandres is dan weer de expert in bierbeleving. Heb je trouwens al van de Brugse wafel gehoord? Otto Waffle Atelier zet ‘m op de kaart.

Meer dan een concertje

Bezoek zeker Concertgebouw Brugge via het interactieve parcours Concertgebouw Circuit. De lokale streetartist Wietse en zijn kompanen zetten tijdens streetartfestival The Bridges de hele stad creatief in de verf. Op het terras van brouwerij De Halve Maan (van stadsbier Brugse Zot) kan je - naast biercultuur - ook nog werk van hem ontdekken. Wil je graag een stukje cultuur mee naar huis nemen? Loop dan zeker even langs de shops van Musea Brugge.

Vrouw%20wandelt%20voor%20het%20concertgebouw%20in%20Brugge
Concertgebouw in Brugge © Jan Darthet

Echte liefde

Let maar op: voor je het weet, heeft het feërieke Brugge het hart van je lief gestolen. Het uitzicht vanop de Bonifaciusbrug over het water tussen Hof Arents en het binnenplein van het Gruuthusepaleis zorgt alvast voor vlinders in de buik. Liefde gaat uiteraard ook door de maag: vergaap je samen aan de etalage van The Chocolate Line en wandel langs het water naar hippe hotspot Sanseveria Bagelsalon. Nog een tip: bezoek het magische Minnewaterpark.

Bonifaciusbrug in Brugge © Jan Darthet

Oud en ouder

De volledige binnenstad is UNESCO Werelderfgoed maar moet je toch één gebouw kiezen, beklim dan het Belfort. Je krijgt het 360°-uitzicht er zomaar bovenop. Nog zo’n monument is Café Vlissinghe, het oudste café schenkt hier al bier sinds 1515. Bij Dag en Zonne kan je een stukje (ver) verleden mee naar huis nemen. 

Authentiek shopplezier

Brugge biedt overdreven veel winkelplezier op een bescheiden aantal vierkante kilometer. Je uitvalsbasis wordt ongetwijfeld Hotel Sablon, vlakbij de belangrijkste winkelstraten. Op zoek naar een authentiek Brugs souvenir? Met een eigen label erkent Handmade in Brugge het vakmanschap van lokale, creatieve makers. Dankzij de Handmade in Brugge-routegids vind je makkelijk terug waar en wanneer je bij hen terecht kan. Ideaal voor wie graag handgemaakt en lokaal koopt.. Bij het Gruuthusemuseum ontdek je dan weer de souvenirs uit een ver verleden - het Brugge van de 15e tot 19e eeuw. Al die geweldige indrukken kan je achteraf gaan verwerken op het übergezellige tuinterras van De Republiek.

Shoppen in Brugge © Jan Darthet

Kids in je crew?

Ook voor kinderen is er meer dan genoeg entertainment zonder dat je je als volwassene hoeft te vervelen. Een speelse route door het Concertgebouw bijvoorbeeld, met daarna een sweet treat bij Confiserie Zucchero. Suiker wordt er live op 160° in spectaculaire bochten gewrongen tot kleurrijke snoepjes, met alléén maar natuurlijke smaakstoffen.

Cottage-core!

Logeren met #farmlife? In Sint-Kruis Brugge vind je logies die vast beeldig staan in je InstaStories. Bij Hoeve De Spijker kan je in het koetshuis of de graanschuur overnachten. De kinderen mogen er meehelpen in het actieve melkveebedrijf en proeven van het actieve boerenleven. 

Op zoek naar meer mogelijkheden qua logies in Brugge? Bekijk ons uitgebreide aanbod logies in Brugge.