All-in, maar dan anders. Reis zonder zorgen in Vlaanderen Vakantieland!

Vlaanderen Vakantieland 09 juli 2020

All-informules zijn een groot succes in zuiderse landen. Maar wist je dat je ook in Vlaanderen terechtkan voor tonnen reispret zonder dat je iets zelf hoeft te regelen? Gewoon een arrangement boeken en de vakantie kan beginnen!

Arrangementen en all-in vakanties vind je in alle maten en soorten - met een focus op gastronomie of eerder op wellness, cultuur, wandelen of fietsen. Met deze tips zal je je niet snel vervelen!

Zo is het tweedaagse arrangement “Bow, bubbles & brunch” een absolute aanrader. Overnachten doe je bij twee unieke Kempense gastenverblijven: de authentieke graanschuur B&B Tspijker in Mol en B&B Art.14 in Morkhoven, een saffraanboerderij. Hier proef je lokale delicatessen, leer je meer over de saffraanteelt en fiets je door het vlakke Kempenland. Een feest voor lichaam en geest!

Op wandelafstand van het centrum van Borgloon ligt Het Loonderhof. Hier ben je pal in Haspengouw, dé Vlaamse fruitstreek. Het Strooptocht-arrangement heeft dan ook niets te maken met jagen, wél met de heerlijke Borgloonse stroop. Met deze formule breng je een bezoekje aan de stroopfabriek, smul je van een driegangen stroopmenu en neem je jouw favoriete potje stroop mee naar huis. Njam!

Culinair genieten combineren met fietsen? Dan moet je bij de luxueuze vakantiewoning Bij de Zöster zijn in Kinrooi. Uitbaters Jack en Claudia ontwikkelden voor jou het Happen en Trappen arrangement: een driedaags verblijf waarbij je de fietsen mag gebruiken en er onderweg een streekbiertje of soep, een gegrilde vis- of vleesschotel en een hoeve-ijsje op jou wachten. Ook de sauna is inbegrepen!

Nog meer fiets- en eetplezier vind je bij Priorij Corsendonk. Dit 14de eeuwse klooster is prachtig gelegen in Oud-Turnhout, omringd door ongerepte bossen en weilanden. Hier kan je gezellig tafelen in het middeleeuwse decor van de prachtige kapittelzaal dankzij de gastronomische arrangementen. Een andere optie is het drie- of vierdaags fietsarrangement, waarbij je logeert in telkens een ander hotel van de Corsendonk-groep. Het enige wat jij moet doen is trappen, want je koffers worden achterna gebracht!

Bierliefhebber? Rep je dan naar De Hanewijkhoeve in Werchter. Uitbaters Ann en Jürgen serveren je de lekkerste streekbiertjes en nemen je in het bierarrangement ook mee naar brouwerij Hof ten Dormaal in Tildonk. De streek rond Werchter is trouwens prachtig om te fietsen langs de Demer en Dijle. En uiteraard snuif je hier ook de festivalsfeer op met een bezoekje aan belevingsmuseum Rock Werchter X.

Genieten van Gent doe je met de arrangementen van Parkhotel, een modern hotel op wandelafstand van het historisch centrum van Gent. Met het museum-arrangement heb je toegang tot 22 musea, maak je een boottocht en kan je je laten begeleiden door een stadsgids. Om je tussen deze activiteiten te verplaatsen, kan je gratis gebruik maken van een fiets of het openbaar vervoer.

Hasselt is de hoofdstad van de smaak en dat weten ze bij Vous lé Vous, een boutique b&b net buiten het stadscentrum. Hier heb je de keuze uit liefst tien arrangementen. Liever een midweek, een weekend of slechts één nacht? Wil je gastronomisch genieten, ontspannen in de wellness of gewoon allebei? Eén ding is zeker: Vous lé Vous biedt - zoals de naam doet vermoeden - alles wat jouw hartje begeert.

Ook bij Manoir Ogygia, een charmehotel gelegen in een kasteelpark in Poperinge, combineer je culinair genot met pure relaxatie. Hier logeer je luxueus in cottagestijl en kom je tot rust aan het zwembad. Met een van de arrangementen maak je jouw verblijf helemaal all-in. Boek een duomassage van twee uur, of verken het Heuvelland met een Vespa!

Nog meer Vespa-plezier vind je bij Holiday Home Cuylehoeve in het polderdorpje Leffinge. Hier hoeft jouw vrienden- of familiegroep van 6 personen zich niet te vervelen, dankzij de vele arrangementen. Met een paardenfietstocht, een bezoek aan de imker en een een expeditie met de boer naar de stallen is dit ook de hemel voor wie houdt van de beestige boerenbuiten.

Beeld B&B Tspijker (c) Vlaanderen Vakantieland