5 natuurgebieden om tot rust te komen

Wist je dat er een paar 100 natuurgebieden zijn in Vlaanderen? Je kan er genieten van kleine en grote beestjes, op een vlonderpad wandelen, tot rust komen,... tijdens een korte of net wat langere wandeling. Ontdek onze tips voor 5 prachtige natuurgebieden, inclusief tip voor een passende overnachting.

Vlaanderen Vakantieland 15 mei 2024

1. Spot een grutto in de Uitkerkse Polder

Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder ligt vlakbij de Kust en aan de start van enkele mooie wandelroutes, de meeste via verharde landbouwwegen. Zie jij er als eerste van je gezelschap een veld- of ransuil of is het de kievit of grutto die jouw aandacht trekt? Nagenieten kan bij vakantiewoning Alix in Zuienkerke (voor 4 personen).

Grutto in Uitkerkse Polder
Plankenpad in de Spicht

©Ernst Gülcher

2. Wandel op het plankenpad in de Spicht

In dit natuurgebied in het Hageland kan je heel wat insecten, vogels en zoogdieren bewonderen. Denk maar aan een vos, ree, boomvalk of dagpauwoog. Bij B&B Villa Helena in Lubbeek slaap je daarna op je twee oren.

Natuurgebieden

Vlaanderen ligt bezaaid met heel wat natuurgebieden die de moeite waard zijn om eens een bezoekje te brengen.

Ontdek de Vlaamse natuurgebieden

3. Zet je laarzen klaar voor een wandeling in Burreken

In de Vlaamse Ardennen vind je Burreken. Voor kinderen is er het Snuiterspad, een educatieve boomgaard en een speelbos. Hier kunnen jouw kids naar hartelust  ravotten en samen met jou de mooiste kampen bouwen. Uitrusten doe je bij Vierkantshoeve Molenzicht in Horebeke (10 personen).

Kinderen spelen in het Burreken
Kasteel de Merode in Westerlo

4. Kom tot rust in het Merodegebied

Dit Landschapspark ligt op de grens van de Kempen, het Hageland en de Limburgse Kempen. Naast uitgestrekte bossen, tref je er een aantal kastelen en abdijen. In de buurt heerlijk uitslapen? Dan kan bij Domein den Asberg in Westerlo.

5. Bespeur wilde marjolein op de Spoorwegzate Tongeren-Sint-Truiden

Stevige schoenen of laarzen zijn aanbevolen wanneer je je in dit natuurgebied begeeft. Door het vroegere treinverkeer vind je hier een aantal planten die je elders in Haspengouw niet snel zal aantreffen. Bij B&B Villa Esperanza in Tongeren verblijf je in alle comfort.

Wilde Marjolein op de Spoorwegzate Tongeren-Sint-Truiden

Nog meer tot rust komen?

Logies, arrangementen of inspiratie in het thema Rust & Natuur.

Laat je inspireren