Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Zwemmen zonder zee: welkom bij Limburg-Bad
Alle artikels

Zwemmen zonder zee: welkom bij Limburg-Bad

Limburg heeft genoeg vakantieparken, openluchtzwembaden en waterparadijzen om elke waterrat mee gek te krijgen. Maar er is ook ruimte voor de real deal: ontdek de zwemvijvers, natuurbaden en waterplassen waarvan het strand niet moet onderdoen voor dat van een reguliere badstad.

Kinrooi Beach

Chillen (en stiekem indommelen) op het strand en uren ronddobberen in je opblaasbare unicorn: wie dacht dat je daarvoor richting een of andere kust moet, zit mis. Op Dagstrand 'De Steenberg' in Kinrooi kan je even goed luieren, smeren en zonnen, ijsjes eten, bloemen plooien en zandkastelen bouwen als in het zand van pakweg Westende-Bad. Waan je instant aan de Costa del Sol en bewonder het zicht op de jachthaven met een cocktail op het terras.

Paal Plage

De stranden van het exotische Limburg hebben op een zonnige dag niet minder aantrekkingskracht dan een doorsnee Spaanse kuststrook. De oevers van de maar liefst veertig hectaren grote Paalse Plas doen zonnekloppers de zandstranden van de Costa Brava makkelijk vergeten. Voor hen is er een fijn strand aangelegd bij de afgebakende zwemvijver maar ook de lig- en speelweide, beachvolleybalveld, piratenspeeltuin en café-with-a-view dragen bij tot een volwaardig dagje strandgevoel bij Paal Plage.

Côte du Bron

Zuiver bronwater, zand en natuur: Natuurbad de Wouterbron in Maaseik geeft elk fancy eco-reort het nakijken. De ecologische zwemvijver ligt in een prachtig bosrijk gebied en zelfs in het hoogseizoen krijgt elke badgast alle rust. Zelfs op topdagen zwem je er in een zee van ruimte. De Wouterbron borrelt elke dag een miljoen liter drinkbaar bronwater op, zeer bevorderlijk voor de waterkwaliteit van het ecologische natuurbad

Costa Kikmolen

De 2,7 ha van Natuurzwembad Kikmolen Maasmechelen zijn al moeilijk te overtreffen, de ligging in de prachtige natuur maakt een dagje beachen hier helemaal onovertroffen. Je zwemt midden in het rivierpark Maasvallei, aan de rand van het nationaal park Hoge Kempen. Uitgebreid zonnekloppen gebeurt op de uitgestrekte ligweide of op het zonne-eilandje. Twee spectaculaire waterglijbanen en grote speeltuin maken er ook voor kinderen een onvergetelijke stranddag van.

Playa Del Plas

Leg je strandlaken alvast klaar op het zandstrand bij De Plas: in de afgebakende zwemzone mag er de hele zomer lang gezwommen worden wanneer de groene vlag uithangt. De zwemvijver van twintig hectare doet California Beach alvast verbleken, andere watersporters komen er immers eveneens aan hun trekken. Ook zeilers, surfers en duikers steken best hun plunje alvast in de koffer.

Bed & Bad

Om de waterpret eindeloos te rekken, kan je een bed met zwembad boeken. Bijvoorbeeld Hotel Stiemerheide in Genk en Martin's Rentmeesterij in Bilzen bieden zwemgelegenheid. Meer van het outdoor-type? Sommige Limburgse waterplassen liggen bij een fijn kampeerterrein.

Beeld: © Visit Flanders


Dankzij de inspanningen van de hele sector, zijn de meeste overnachtingen en activiteiten nog steeds beschikbaar. Sommige logies en activiteiten zijn mogelijk geschrapt. Informeer je op voorhand over je uitstap.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in