Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Winteractiviteiten in eigen land
Alle artikels

Wonderlijke winteractiviteiten in eigen land

Waarom zou je ver reizen voor een spetterende wintervakantie? Ook bij ons vind je hopen aan winters vertier. Kamperen in een Mongoolse reuzentent, ploeteren in de modder met de fiets, culinaire ontdekkingstochten en zelfs op mini  wintersportvakantie, het kan allemaal in Vlaanderen. Voor elke winterliefhebber wat wils.

Glamping in de Kempen

In Arendonk, zo’n 50 km van Antwerpen, overnacht je met de hele familie in een kleurrijke yurt. De Mongoolse reuzentent van 13 meter diameter kan maar liefst 15 mensen te slapen leggen en is voorzien van een gezellige kachel. De gastheer en –vrouw voorzien voor de stevige ontbijters een uitgebreid en biologische start van de dag. Zo heb je voldoende energie om de Kempen door te wandelen. Kamperen was nog nooit zo comfortabel!

Met de fiets door de modder in Baal

Een wintersporter in hart en nieren? Dan doe je aan cyclocross natuurlijk! Maak, zoals de echten, tijdens de koudste maanden een toertje op het parcours rond het Sven Nys Cycling Center. Race de Balenberg op en beleef het Hageland eens op een andere manier. Na het fietsen kan je je verheugen op een warme douche en iets lekkers in Eetcafé Velo. Santé!

Smullen van geutelingen

Tot 17 maart kan je in Elst, zo’n 30 km van Gent, kennismaken met de traditie van de geutelingen. Dit ‘ovenheerlijk’ streekproduct wordt uitsluitend in de winter gebakken in de Vlaamse Ardennen. Een geuteling lijkt op een dikke pannenkoek en wordt gegoten op de blote kleitegel in een gloeiendhete oven. Wil je graag je eigen geuteling bakken? Dat kan in het Ovenmuseum op zondagmiddag! Daarna geniet je van een gegidste wandeltocht met gezellige verhalen onderweg.

Wintersport in Limburg

Kan jij geen winter doorkomen zonder je skilatten of snowboard boven te halen? Plan je volgende shortskitripje dicht bij huis! In het Limburgse Peer leven zowel beginners als doorwinterde sneeuwsporters zich uit op de indoorskipiste van 350 meter lang. Voor de echte fanaten zijn zelfs abonnementen beschikbaar.

Culinaire vertelwandeling door het Heuvelland

In Dranouter, een steenworp van Ieper, wordt voor de 13de keer de muzikale vertelwandeling georganiseerd door artiest Yves Bondue. Verwacht je aan poëtische vertelsels over hekserij, geneeskrachtige planten, speciale therapieën en zelfs bevallingen tussen koeien. Na het wandelen kan je onder de sterrenhemel dineren. Laat de ragout van everzwijn je smaken!

Laat geen einde komen aan de pret en blijf nog een nachtje slapen.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in