Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
wintertijd

Wintertijd in Leuven

De donkerste dagen van het jaar zijn meteen ook de gezelligste. En dan zeker in Leuven. Tussen 5 december en 5 januari heb je de keuze uit tal van fijne winteractiviteiten in het centrum van de stad. Je kan gezellig kuieren over de kerstmarkt, een pirouette maken op de ijspiste, dwalen door de prachtige wintertuin, genieten van klassieke concerten en nog zoveel meer.

Nieuw dit jaar is een lichtkunstparcours in het centrum, het Leuvense collectief Skullmapping geeft een overzicht van 10 jaar originele werken met licht. Van kleinschalig en vooruitstrevend indoor tot groots en ambitieus in de buitenlucht.

Wintertijd in Leuven biedt voor ieder wat wils: de kooplustigen halen hun hartje op tijdens de koopzondagen, stille genieters kunnen naar Begijnhof bij kaarslicht, feestvierders vieren oudjaar op de Leuven Countdown, lekkerbekken knabbelen de lekkerste streetfood op de Foodtruck Fiesta, …

De donkerste dagen van het jaar kan je dus uitgebreid genieten in Leuven. En daar hoort dit jaar zelfs een speciaal bier bij. Proef zeker eens van Wintertijdbier dat speciaal ontwikkeld werd door brouwerij Luvanium.

oude markt
wintertijd
kerstmarkt

Heerlijk overnachten in een warm bed? Boek het hier!

Knusse logies in Leuven