Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Montepulciano of Niewrode?

Wijn uit Montepulciano of Nieuwrode?

Voor heerlijke wijn en een echt vakantiegevoel hoef je niet naar Frankrijk of Italië te reizen. Ook onze druiven worden verwerkt tot smaakvolle dranken! In het Hageland proef je van bekroonde en minder bekende wijnen. Wijndomein Gravenberger in Nieuwrode is een vaste waarde, maar deze streek heeft nog veel meer verborgen parels.

Proeven en ontdekken

Met een twintigtal wijndomeinen ben je een tijdje zoet met degustaties. Bij Vinobelga proef je de eerste Hagelandse wijn en bij wijndomein Hagegoud ontdek je de unieke smaak van aardbeienwijn. Er is zelfs een Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijnen in Wezemaal. Je komt er te weten hoe het golvende heuvellandschap is ontstaan en welke druiven groeien in de streek, van Pinot Gris tot Leon Millot. Ook de gepassioneerde verhalen van wijnbouwers worden er uitgelicht. Of je in het bezoekerscentrum kan proeven? Natuurlijk! Maar de Vlaamse wijnstreek organiseert ook heuse feesten waar alle aandacht geschonken wordt aan het degusteren van wijn. In augustus staan de Wijnweekends en Sprankelend Hageland weer op de agenda. Het moment om samen te klinken!

Weekendje tussen de wijngaarden

Wil je er een paar dagen tussenuit knijpen? Dan kan een zomers weekendje Hageland zeker tippen aan Toscane. Stijlvol logeren doe je in het wijnkasteel Haskberg omringd door wijngaarden. Deze plek is ook een ideale trouwlocatie! Tielt-Winge voelt hier net als Zuid-Frankrijk. B&B Luttelkolen, ondergebracht in een sfeervolle gerestaureerde hoeve, is ook een echte aanrader. Je overnacht er op een boogscheut van het kasteel van Horst. De warme gastheer en -vrouw verzorgen voor jou een heerlijke picknick en een bezoek aan wijngaard Ten Bunder. In het Hageland zijn nog meer fijne logies. Kies er hier eentje uit.

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!

Ontdek hier tal van logeeradresjes

Logies in en rond Nieuwrode