Gezien de verstrenging van de maatregelen op 27/10, zijn een aantal tips op deze site momenteel niet toegankelijk.  Informeer je goed vooraf, en hou rekening met de maatregelen.
Montepulciano of Niewrode?
Alle artikels

Wijn uit Montepulciano of Nieuwrode?

Voor heerlijke wijn en een echt vakantiegevoel hoef je niet naar Frankrijk of Italië te reizen. Ook onze druiven worden verwerkt tot smaakvolle dranken! In het Hageland proef je van bekroonde en minder bekende wijnen. Wijndomein Gravenberger in Nieuwrode is een vaste waarde, maar deze streek heeft nog veel meer verborgen parels.

Proeven en ontdekken

Met een twintigtal wijndomeinen ben je een tijdje zoet met degustaties. Bij Vinobelga proef je de eerste Hagelandse wijn en bij wijndomein Hagegoud ontdek je de unieke smaak van aardbeienwijn. Er is zelfs een Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijnen in Wezemaal. Je komt er te weten hoe het golvende heuvellandschap is ontstaan en welke druiven groeien in de streek, van Pinot Gris tot Leon Millot. Ook de gepassioneerde verhalen van wijnbouwers worden er uitgelicht. Of je in het bezoekerscentrum kan proeven? Natuurlijk! Maar de Vlaamse wijnstreek organiseert ook heuse feesten waar alle aandacht geschonken wordt aan het degusteren van wijn. In augustus staan de Wijnweekends en Sprankelend Hageland weer op de agenda. Het moment om samen te klinken!

Weekendje tussen de wijngaarden

Wil je er een paar dagen tussenuit knijpen? Dan kan een zomers weekendje Hageland zeker tippen aan Toscane. Stijlvol logeren doe je in het wijnkasteel Haskberg omringd door wijngaarden. Deze plek is ook een ideale trouwlocatie! Tielt-Winge voelt hier net als Zuid-Frankrijk. B&B Luttelkolen, ondergebracht in een sfeervolle gerestaureerde hoeve, is ook een echte aanrader. Je overnacht er op een boogscheut van het kasteel van Horst. De warme gastheer en -vrouw verzorgen voor jou een heerlijke picknick en een bezoek aan wijngaard Ten Bunder. In het Hageland zijn nog meer fijne logies. Kies er hier eentje uit.

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in