Er zijn nog heel wat plekken in Vlaanderen waar je van vakantie kan genieten. Ontdek hier hoe onze uitbaters de maatregelen handhaven.
Kaart Rotselaar met hotspots
Alle artikels

Watersport, wijn en kunst in Rotselaar

Dankzij Iedereen Beroemd heeft donjon Ter Heide nu ook een welverdiende Wikipedia-pagina. Maar in en om Rotselaar valt er nog heel wat meer te beleven. Wij geven je alvast een paar tips.

'Pagina niet gevonden' - Aflevering 15

Watersport, wijn en kunst in Rotselaar

Dankzij Iedereen Beroemd heeft donjon Ter Heide nu ook een welverdiende Wikipedia-pagina. Maar in en om Rotselaar valt er nog heel wat meer te beleven. Wij geven je alvast een paar tips.

Ontdek in de buurt

Domein Ter Heide

Beter gekend als ‘De Plas van Rotselaar” is Domein Ter Heide (1) een recreatieparadijs van maar liefst 23 ha. Het ontstond in 1975 na de zandwinning voor de aanleg van de E314. Sindien kan je er zwemmen, surfen en vissen. Elke zone beschikt over een eigen toegangsweg en parking. En natuurlijk kan je er de de 30 meter hoge donjon bewonderen.

Wijn en Natuur

Het Bezoekerscentrum Hagelandse Wijn (2) is ingericht in een prachtige gerestaureerd, 19e eeuws neogotisch gebouw. Je leert er hoe het heuvelachtige landschap ontstond en je kan er je favoriete Hagelandse wijn kopen. Een wijnproeverij kan op afspraak ook geregeld worden in het gezellige wijnkeldertje. Bezoek ook zeker Natuurreservaat Wijngaardberg (3), een heuvel van 72m hoog. Je kan er nog overblijfselen vinden van drie groeven van de bruine ijzerzandsteen en kijken hoe druiven geteeld werden tijdens de middeleeuwen.

Hoge kunst en hoog wandelpad

Ook buiten het festivalseizoen is Rock Werchter altijd aanwezig. De North West Walls (4) is 20 meter hoge kunst die onder curatorium van Arne Quinze elk jaar door een nieuwe set straatkunstenaars tot leven wordt gebracht. In Werchter komen ook de Demer en de Dijle samen op de Demertrefplaats. Langs het jaagpad zorgt een 56 meter lang hoogtepad voor een duizelingwekkende ervaring.

Overnachten in de buurt

B&B Smile@Life (5) in Werchter is niet alleen uitstekend gelegen voor festivalgangers die liever in alle luxe overnachten, het is ook een ideale uitvalsbasis om het Hageland te ontdekken. Ook vanuit de gezellige B&B De Hanewijkhoeve (6) kan je heerlijk fietsen en wandelen langs het water. Overnachten met een groep tot 16 personen kan bij vakantiewoning ’t Kareelbos (7). Gezinnen die op zoek zijn naar een smaakvolle vakantiewoning, kunnen terecht bij In De Schuur (8).

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in