Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
kaart zwalm met hotspots
Alle artikels

Watermolens, wandelen en aperitieven in Zwalm

Iedereen Beroemd zorgde ervoor dat Klein Zwitserland een eigen Wikipedia-pagina kreeg. Wij zorgden voor toeristische inspiratie voor een bezoek aan deze streek.

'Pagina niet gevonden' - Aflevering 16

Watermolens, wandelen en aperitieven in Zwalm

Iedereen Beroemd zorgde ervoor dat Klein Zwitserland een eigen Wikipedia-pagina kreeg. Wij zorgden voor toeristische inspiratie voor een bezoek aan deze streek.

Ontdek in de buurt

Gerestaureerde watermolen

De Zwalmmolen (1) is een watermolen die zorgvuldig gerestaureerd werd zodat er terug gemalen kan worden. Er is ook een waterspelelement waardoor kinderen op een speelse manier kunnen leren hoe het debiet en de stroming van de Zwalmbeek de molen laat draaien. Toeristische info en streekproducten vind je in het Streekpunt Zwalm. Voor een hapje en een drankje kan je terecht in restaurant De Zwalmmolen.

Wandelen langs de Zwalmbeek

Via het wandelnetwerk Zwalmvallei heb je toegang tot 200km wandelpaden met weidse vergezichten en verborgen hoekjes. Er is ook een fijne gezinswandeling die vertrekt langs het onverharde pad langs de Zwalmbeek. De route voert je langs Sint-Denijs-Boekel en Nederzwalm. Even uitrusten onderweg kan bij restaurant Ter Biestmolen (2).

Hippe zomerbars in de Vlaamse Ardennen

Genieten van cocktails, streekbieren en lekker eten, het kan deze zomer in één van de gezellige zomerbars in de Vlaamse Ardennen. Onder de kerktoren van Elene kan je in de pastorijtuin (3) genieten van een drankje. De Bosbaar (4) bevindt zich dan weer in het feeërieke kader van het Kluisbos. Aan de oevers van de Zwalm is het fijn vertoeven in Klein Zwitserland (5). En in Oudenaarde heb je in de LakeHouse (6) de keuze tussen een beachbar en een rooftopbar.

Overnachten in de buurt

B&B Aire de Repos (7) telt 3 comfortabele kamers, wellnessfaciliteiten en wordt omringd door vele wandel- en fietsroutes. Met een groep tot 16 personen is het heerlijk vertoeven in vakantiewoning De Poort (8). In vakantiewoning Den Haegepreeck (9) kan je met 8 personen knus logeren in een authentiek kader. Vakantiewoning De Oude Notelaar (10) is een gezellig huisje voor een gezinsvakantie.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in