Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Wijngaard 2
Alle artikels

Wandelen langs wijngaarden in de Westhoek

Wist je dat er tientallen wijndomeinen liggen in de Westhoek? Heel wat wijnranken staan op de flanken van de West-Vlaamse heuvels. Op een aantal wijndomeinen geniet je van een professionele degustatie. Leuke wandelpaden slingeren tussen de wijnranken.

Het Heuvelland heeft het voordeel van de hellingen, de invloed van de Noordzee en de bodem met ijzerzandsteen. De combinatie van deze factoren maakt van deze regio een bijzonder wijnbouwgebied. Vandaag zijn er diverse wijnbouwers actief in de streek. De meeste stellen hun wijndomein open voor bezoekers. Verschillende wijndomeinen hebben ook speciale arrangementen.

Vanaf half september begint het oogstseizoen.

Buffet met Heuvellandse wijn

Op 15 augustus vinden elk jaar de Heuvellandse wijnfeesten plaats in het Warandepark van Kemmel. Daar nodigen de vele Heuvellandse wijnbouwers je uit voor een feestelijke wijndegustatie.

Stappen langs de wijnranken

Het wandelnetwerk Heuvelland telt 270 kilometer aan bijzondere wandelpaden. Met één blik op de kaart zie je meteen waar je tussen of langs de wijndomeinen passeert. Hou er zeker eens halt. Het netwerk toont je de mooiste plekjes van het Heuvelland.

Zinnenprikkelend is de kabelbaan Cordoba, waarbij je boven de wijngaarden uit zweeft.

Een andere mogelijkheid is een van de bewegwijzerde wandelingen in het Heuvelland te volgen. De Kemmelbergwandelroute start op de markt van Kemmel aan het bezoekerscentrum Het Heuvelland en slingert via trage wegen naar de Monteberg waar het gelijknamige wijndomein Monteberg gelegen is.

De Tweebergenwandelroute start op de markt van Westouter. Na een stevige beklimming kom je op de Rodeberg. Niet ver van de route vind je wijndomein Entre-Deux-Monts.

Wie liever het Heuvelland per fiets aandoet, kan gaan voor de Vintage Heuvelland fietsroute langs tien wijndomeinen.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in