Gezien de verstrenging van de maatregelen op 27/10, zijn een aantal tips op deze site momenteel niet toegankelijk.  Informeer je goed vooraf, en hou rekening met de maatregelen.
Mortagne
Alle artikels

Wandelen in het Land van Mortagne

In Zuid-West-Vlaanderen ontvouwt zich een glooiend landschap. Het Land van Mortagne is een groen paradijs en een magneet voor wandelaars. Je kan er het rijke verleden ontdekken en evengoed genieten van de stilte op het jaagpad aan de Schelde.

De Leiestreek telt drie wandelnetwerken. Het Land van Streuvels bevindt zich in Anzegem en ruime omgeving. Het Land van Mortagne ligt nog dieper in West-Vlaanderen, vlakbij de taalgrens. De knooppunten bevinden zich tussen de vierhoek Bellegem, Zwevegem-Knokke, Bossuit en Spiere-Helkijn. De Schelde en het Spierekanaal voeden het immer groene landschap. Het wandelnetwerk wordt getypeerd door trage wegen en boerenslagen door bossen en natuurgebieden. Her en der liggen eeuwenoude kasteelhoeves. Honger naar meer? Het derde Wandelnetwerk Poelberg-Meikensbossen zal die honger snel stillen! 

Opnames van Bevergem

Soms passeer je op je wandeling een hoevewinkel, zoals de IJshoeve in Sint-Denijs, de Bouvriehoeve in Bossuit of de Grenshoeve in Bellegem.

De Bevergemroute in Sint-Denijs is een suggestieroute op het wandelnetwerk. Fans van de VRT-serie Bevergem zullen zeker de opnamelocaties herkennen.

Stilte langs het jaagpad

Nog een mogelijkheid om het prachtige Land van Mortagne te ontdekken, is via de Mortagnewandelroute vanuit het centrum van Spiere. De 13 kilometer lange wandeling verkent de Scheldevallei tussen Spiere en Helkijn. Een stiltegebied zonder er officieel een te zijn.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in