Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Mortagne

Wandelen in het Land van Mortagne

In Zuid-West-Vlaanderen ontvouwt zich een glooiend landschap. Het Land van Mortagne is een groen paradijs en een magneet voor wandelaars. Je kan er het rijke verleden ontdekken en evengoed genieten van de stilte op het jaagpad aan de Schelde.

De Leiestreek telt twee wandelnetwerken. Het Land van Streuvels bevindt zich in Anzegem en ruime omgeving. Het Land van Mortagne ligt nog dieper in West-Vlaanderen, vlakbij de taalgrens. De knooppunten bevinden zich tussen de vierhoek Bellegem, Zwevegem-Knokke, Bossuit en Spiere-Helkijn. De Schelde en het Spierekanaal voeden het immer groene landschap. Het wandelnetwerk wordt getypeerd door trage wegen en boerenslagen door bossen en natuurgebieden. Her en der liggen eeuwenoude kasteelhoeves.

Opnames van Bevergem

Soms passeer je op je wandeling een hoevewinkel, zoals de IJshoeve in Sint-Denijs, de Bouvriehoeve in Bossuit of de Grenshoeve in Bellegem.

De Bevergemroute in Sint-Denijs is een suggestieroute op het wandelnetwerk. Fans van de VRT-serie Bevergem zullen zeker de opnamelocaties herkennen.

Stilte langs het jaagpad

Nog een mogelijkheid om het prachtige Land van Mortagne te ontdekken, is via de Mortagnewandelroute vanuit het centrum van Spiere. De 13 kilometer lange wandeling verkent de Scheldevallei tussen Spiere en Helkijn. Een stiltegebied zonder er officieel een te zijn.

Brei een extra dagje aan je sportieve uitje in het Land van Mortagne.

het Land van Mortagne